*Nettavisen* Nyheter.

- FN drepte Milosevic

Borislav Milosevic, bror til Slobodan Milosevic, gir FN skylda for brorens død.

12.03.06 13:24

- Det hele og fulle ansvar for hans død faller på domstolen og på dem som angav ham til Beograd for fem år siden, sa den tidligere jugoslaviske ambassadøren Borislav Milosevic til nyhetsbyrået Reuters.

Tok dødsvalget
Fra en hytte utenfor Moskva sier Borislav Milosovic at tribunal-dommerne tok det skjebnesvangre valget da de nektet å etterfølge brorens ønske om medisinsk behandling på en klinikk i Moskva, da han trengte akutt behandling.

- Tiden gikk, og de rørte ikke en finger for å hjelpe ham, sier Borislav. Han viser også til Milosevics russiske lege Leo Bokeria, som til russisk TV tidligere har sagt at han hadde behov for medisinsk behandling på et sykehus.

- En kan si at tribunalet drepte broren min, sier Borislav.

Den 64 år gamle Slobodan Milosevoc døde på cellen sin i FNs krigsforbryterdomstol, der han var tiltalt for 66 tilfeller av folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i ulike hendelser under konflikten i Bosnia, Kroatia og Kosovo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Undergravde helsen hans
Borislav sier han tror at avgjørelsen fra serbiske myndigheter om å overgi ham til FNS krigsforbyterdomstol, var med på å undergrave helsen hans .Slobodan hadde høyt blodtrykk og led av hjertelidelser.

- Slobodan er en sann sønn av det serbiske folket, en historisk personlighet, sier Borislav.

- Han døde ubeseiret.

Klar for kamp
- Han sier han snakket med broren bare et par dager før han døde.

- Han var full av energi og klar for å kjempe videre, sier Borislav.

- Milosevic bror sier familien ennå ikke har diskutert hvor broren skal begraves. Men han tror Serbia er det beste valget.

- Jeg synes hans skal gravlegges i Serbia. Jeg tror ikke det vil by på problemer. Nå har de ingen grunn til å være redd for ham, sier Boriaslav.

Dødsfallet granskes
Slobodan Milosevic døde bare noen måneder før rettssaken hans om forbrytelsene på Balkan var ferdig.

Nå har Haag-domstolen bedt om en full obduksjon og test av mulig forgiftninger i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet, melder BBC.

Milosovic kropp er nå flyttet fra fengselet i Scheveningen, en forstad til Haag, til Nederlands rettsinstitutt i byen, der den skal undersøkes av nederlandske leger.

En seniorpatolog fra Belgrade vil følge undersøkelsene på forespørsel fra Serbias nasjonale råd for samarbeid med Haag, sier en talsmann for tribunalet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.