RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FN må stanse Mugabe

Sist oppdatert:
300.000 fattige bybeboere skal være rammet av operasjon «Driv ut søppelet»

Om lag 200 internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner og sivile grupperinger ba torsdag den Afrikanske Union og FN hindre Zimbabwes myndigheter i å fortsette den såkalte Operasjon Murambatsvina. Murambatsvina betyr «Driv ut søppelet», melder AP.

- Dette er et grovt brudd på internasjonale menneskerettigheter og en urovekkende krenkelse av menneskelig verdighet, hevder grupperingene som protesterer mot aksjonen.

Zimbabwes president Robert Mugabe forsvarer aksjonen som et urbant fornyelsesinitiativ. Den politiske opposisjonen hevder imidlertid at den månedslange kampanjen tar sikte på å ramme opposisjonspartiene, som har hovedmengden av sine tilhengere blant de fattige byboerne.

Ifølge grupperingene og organisasjonene som støtter opposisjonens protest rammer aksjonen anslagsvis 300.000 personer. FN beregner antall berørte til å være om lag 1,5 millioner, mens Zimbabwe-politiet regner med 120.000.

I aksjonen, som har foregått siden den 19. mai, river politiet ned og jevner skur med jorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere