*Nettavisen* Nyheter.

- FN-sanksjoner vil ødelegge samfunnet

Foto: Scanpix/AFP PHOTO/MARCO LONGARI

Den sudanske regjeringen sa lørdag at dersom det innføres FN-sanksjoner mot landet, vil det føre til at samfunnet blir fullstendig ødelagt.

FNs sikkerhetsråd truer Sudan med oljesanksjoner om ikke landet gjør mer for å beskytte egne borgere i den konfliktherjede Darfur-provins. Resolusjon ble vedtatt lørdag kveld med 11 mot 0 stemmer, melder Reuters.

- Å innføre økonomiske sanksjoner betyr faktisk at man fordømmer hele samfunnet, det vil medføre at man påtvinger dette samfunnet en fullstendig ødeleggelse, sa Sudans minister for humanitære saker, Mohamed Yousif Abdalla, etter at Sikkerhetsrådet hadde vedtatt resolusjonen.

- Jeg mener at dersom det blir innført økonomiske sanksjoner mot Sudan er det kun det sudanske folket som vil bli straffet, og det bør ikke være Sikkerhetsrådets intensjon, sa Abdalla lørdag kveld.

Sikkerhetsrådet ber også FNs generalsekretær sette ned en kommisjon som skal undersøke anklager om at folkemord har funnet sted i Darfur.

Konflikten i Darfur startet i 2003. En opprørsgruppe krevde mer økonomisk og politisk rettferdighet for regionen, hvor majoriteten av befolkningen er svarte afrikanere.

Regjeringens svar var å støtte en arabisk militsgruppe, Janjaweed. Gruppen fikk frie hender til å slå ned på opprørene og deres støttespillere.

I de 19 etterfølgende månedene er 50.000 mennesker drept og over en million drevet fra sine hjem og eiendeler, ifølge FN.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.