RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FN trekker seg ut

Sist oppdatert:
FN har besluttet å trekke uvæpnede FN-observatører ut av Sør-Libanon.

SISTE:Hjelpekolonne angrepet

FN har besluttet å trekke ut uvæpnede FN-observatører fra Sør-Libanon, melder nyhetsbyrået AP. Beslutningen ble tatt bare tre dager etter at en FN-post ble bombet tirsdag. Fire FN-observatører ble drept i angrepet.

Det er først og fremst UNTSO-styrken som skal trekke seg ut, og ifølge en talsperson for FN har uvæpnede FN-observatører allerede blitt fjernet fra observasjonspostene ved grensen mellom Libanon og Israel.

UNTSO ble stasjonert på den israelske grensen i 1948 for å overvåke våpenhvilen etter etableringen av den israelske staten. UNTSO har omtrent 50 observatører fordelt på fire poster langs grensen mellom Israel og Libanon, ifølge Milos Struger, talsperson for UNIFIL.

- Dette er uvæpnede mennesker og dette blir gjort for deres egen beskyttelse, sier Milos Struger, talsperson for UNIFIL.

Få oversikt:Alt om Midtøsten-krisen

FN-posten i Khiam var under israelsk ild hele 21 ganger i løpet av tirsdag før den ble truffet av en rakett.

- Vi har ved flere anledninger opplyst Israel om at dette er en utsatt posisjon, og at Hizbollah-militante har befunnet seg bare 500 meter unna for å bruke FN-personell og sivile som skjold. Derfor er det så utrolig at dette skjedde, sa FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland.

FN-personell, som befant seg i observasjonsposten, ringte til den israelske hæren ti ganger i løpet av de seks timene angrepene varte. Hver gang skal den israelske hæren ha lovet å stanse angrepene straks.

UNIFIL har til sammen 2000 observatører stasjonert i Sør-Libanon. Tirsdag ble en FN-post truffet av en israelsk rakett. Fire FN-observatører ble drept i angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere