*Nettavisen* Nyheter.

- Føler meg trygg i London

Tor-Kristian Karlsen bor i nærheten av terrormålet King`s Cross. Men han føler seg fortsatt trygg i London.

07.07.05 15:55

- Jeg føler meg ikke utrygg. Jeg tror at det er i etterkant av slike katastrofer at man kan føle seg tryggest, da er jo beredskapen på topp og menneskene som bor her på alerten. Det som derimot er urovekkende, er at man snakker om at en selvmordbomber er involvert. Det vil i så fall være første gang på britisk jord, og det er urovekkende i seg selv, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen.

30-åringen bor i Islington – like ved fotballaget Arsenals stadion Highbury, sammen med sin samboer. Hun jobber på desken i BBC og har en travel dag.

Boligen deres ligger to kilometer fra King`s Cross.

På radioen
Karlsen hørte først om terroren på radioen.

- Jeg sjekket nyhetene på radioen da klokken var halv ti. Da hørte jeg om ulykken på T-banen og de første teoriene som dreide seg om en feil på strømtilførselen. Terror ble ikke nevnt da, men det var mange som stilte store spørsmålstegn ved det. Først da meldingen om bussen som fikk taket blåst av kom inn, begynte vi å forstå at dette var noe annet enn en ulykke, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen.

Holder seg inne
Karlsen følger nå rådet fra myndigheten om å holde seg inne.

- Jeg jobber hjemmefra og har tatt rådet om at vi må holde oss hjemme til etterretning. Man blir frarådet å gjøre ærender i byen. Jeg merker terrorangrepene best ved at det bare er lett trafikk i gatene - ikke busser. Du hører sirener som kommer og går. Man mobiliserer alt av redningspersonell, ambulanser og politistyrker, sier Karlsen.

30-åringen opplyser at han etter planen skal reise til Tyskland i løpet av kvelden på jobbreise.

- Flyet går ved halv ni-tiden. Nå jobber jeg med å skaffe meg transport til flyplassen Heathrow. Det er lettere sagt enn gjort i kaoset, men det går nok til slutt.

30-åringen er ikke glad for at han skal ut av byen.

- Jeg skulle ønske jeg kunne bli. Jeg har familie og venner her. Jeg føler jeg har mer kontroll om jeg skulle bli her, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag