RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For få til å banke Taliban

Sist oppdatert:
- Vi har ikke nok Nato-soldater til å bekjempe Taliban de nærmeste seks månedene, sier Natos øverstkommanderende i Afghanistan.

General David Richards, Natos øverskommanderenede i Afghanistan, sier i et intervju med Financial Times at det ikke er nok soldater i Afghanistan til å slå Taliban de nærmeste seks månedene. Han mener likevel styrketallet er tilstrekkelig til å gjøre «betraktelige forbedringer» og opprettholde afghanernes tro på regjeringen og det internasjonale samfunnet.

Krever bedring
I forrige måned sa Rihcards til AP at afghanerne trolig vil gå over til Taliban-geriljaens side dersom livene deres ikke blir synlig forbedret de nærmeste seks månedene.

Et luftangrep fra Nato tok livet av tre opprørere og såret fire andre øst i Afghanistan tidlig onsdag morgen.

Økt vold
I byen Kandahar sør i landet rammet en selvmordsbomber i bil en Nato-konvoi. To soldater ble såret og en av bilene skadd.

De siste månedene har det vært en økning i antall voldshandlinger i Afghanistan, særlig sør og øst i landet mot grensen til Pakistan. Militante aktivister har i økende grad tatt i bruk bomber i veikanten og selvmordsaksjoner i sine angrep mot vestlige og afghanske sikkerhetsstyrker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere