RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For sent for atom-stopp i Iran

Sist oppdatert:
Selv om iranske myndigheter skulle ønske det, kan det allerede være for sent å stanse atomenergiprogrammet i landet. Det hevder Irans ambassadør i Moskva.

Selv i en situasjon hvor den iranske nasjonalforsamlingen og regjeringen kaster inn håndkle og ønsker å stanse sitt omstridte atomenergiprogram, kan programmet likevel måtte gå ufortrødent videre, hevder Irans ambassadør i Russland, Gholamreza Shafei, i et radiointervju onsdag.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Grunnen er enkel, mener ambassadør Shafei: Det ville være umulig å forklare en stans i den kjernefysisk forskning for det iranske folket.

- Vi driver vitenskapelig forskning og ingen regjering i Iran, eller noen nasjonalforsamlig i Iran, kan fortelle folket i Iran at vi må stoppe dette, sa Gholamreza Shafei da hun ble spurt av radiostasjonen Ekho Moskvy om Irans gjenoppstart av atomforskningen.

Iran, som er verdens fjerde største oljeprodusent, insisterer på at atomforskerne kun jobber med ulike metoder for å komme i møte en forestående eksplosjon i energietterspørselen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere