RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For tykk til å dø

Sist oppdatert:
Amerikaneren Richard Cooey frykter en smertefull død.

I et av sine siste forsøk på å unnslippe dødsdommen hevder amerikaneren Richard Cooey at han bør slippe å få dødsstraffen fullbyrdet. Årsaken er at han er så tykk at bødlene vil ha problemer med å finne blodårene hans, hevder han.

I tillegg argumenterer han med at vekta kan svekke virkningen av de dødelige giftdosene, skriver ABC News.

Cooey - som er om lag 170 lang og veier 122 kilo - er dømt til døden for å ha voldtatt og drept to unge kvinner i 1986. Myndighetene i delstaten Ohio planlegger å fullbyrde dødsdommen 14. oktober.

- Motstandsdyktig
Advokatene hans går nå til sak og argumenterer overfor en føderal domstol med at fengselsbetjenter har hatt problemer med å ta blodprøver av 41-åringen.

Videre viser de til at medisinen Topamax, som Cooey har fått mot migrene kan ha innvirkning på henrettelsesmetoden. Ifølge legen Mark Heath kan medisinen ha gjort kroppen hans motstandsdyktig overfor middelet som brukes for å bedøve dødsdømte fanger, før de to giftsprøytene settes.

- Alle eksperter er enige om at om det første middelet ikke virker, blir henrettelsen pinefull, sier advokaten Kelly Culshaw Schneider mandag.

Omstridt metode
En talskvinne for fengselsmyndighetene og en talsmann for statsadvokaten i Ohio ville ikke kommentere innsigelsene fra Cooey advokater, og henviste til at de ikke hadde sett dokumentene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Henrettelse ved hjelp av giftsprøyte har tidligere høstet kritikk. I fjor hevdet fengselsmyndighetene at overvekt hos den dødsdømte fangen Christopher Newton, bidro til at fengselsbetjentene hadde problemer med å finne blodårene da han ble henrettet.

- Dagens henrettelse viser at staten ikke vet hvordan de skal henrette folk uten å torturere dem til døde, sa advokat Carrie Davis som representerte en amerikansk borgerrettsorganisasjon den gang.

Ifølge Amnesty skal en fange ved ett tilfelle ha hatt store smerter og lidd i hele 69 minutter før han døde.

Les også: Dødsdømt led i 69 minutter

For to år siden ble appeller fra den dødsdømte sektlederen Jeffrey Lundgren til en føderal domstol avvist. Lundgren hevdet at overvekt og diabetes gjorde ham mer utsatt for smerte ved henrettelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere