RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forby Wikipedia i skolen

Sist oppdatert:
Et nytt lovforslag kan gjøre verdens største leksikon forbudt på amerikanske skoler og bibliotek.

Senator Ted Stevens har klart å gjøre seg til latter for store deler av den teknologiske verden, da han forsøkte å forsvare sitt lovforslag om å fjerne den såkalte nettnøytraliteten.

Nå forsøker han seg igjen med et lovforslag som er dømt til å møte kraftig kritikk.

Ifølge amerikanske Computerworld har han lagt frem et lovforslag som skal forby alle såkalte sosiale nettsteder på skoler og biblioteker som mottar føderale internettsubsidier. Bakgrunnen for forslaget skal være ønsket om å skåne barn og andre utsatte mot overgrep og andre nettkriminelle.

Forslaget er langt på vei identisk med et lovforslag kalt Deleting Online Predators Act (DOPA), som ifjor kom gjennom Representantenes hus, men som ble stoppet i Senatet. Det nye forslaget har allerede blitt omtalt som Son of DOPA.

Vil forby Wikipedia og blogger
Definisjonen på sosiale nettsteder skal være så omfattende at det vil kreve blokkering av en av de viktigste resursene på internett, Wikipedia, i tillegg til MySpace – som lovforslaget nok i større grad er rettet mot. Det er også mulig at det vil omfatte alle blogger.

Computerworld omtaler nå Stevens som en farlig bajas, og mener forslaget kan forklares med at det nærmer seg et presidentvalg, og at det da har en tendens til å dukke opp mange rare lovforslag – særlig i forbindelse med barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere