*Nettavisen* Nyheter.

- Forgiftet og drept av flyselskapet

Indonesias statlige flyselskap etterforskes for å være innblandet i drapet på en menneskerettsaktivist. Han var selskapets passasjer da han trolig ble forgiftet.

03.03.05 19:49

Flyselskapet Garuda beskyldes for å være involvert i drapet på den 38 år gamle menneskerettsaktivisten, Munir Said Thalib, i fjor, skriver nyhetsbyrået AP.

Etter en obduksjon konkluderte nederlandske etterforskere at Thalib ble forgiftet med arsenikk. 38-åringen som hadde vært sterkt kritisk til indonesiske myndigheter begynte plutselig å kaste opp før flyet han reiste med skulle lande i hovedstaden Jakarta i september i fjor.

Mannen døde rett før flyet landet.

- Det er sterke indikasjoner på at ansatte i Garuda har vært direkte eller indirekte involvert, sa lederen for et undersøkelsesteam, Marsudi Hanafi, ifølge AP.

Ifølge Hanafi fant undersøkelsesteamet ut at ansatte i flyselskapet konspirerte for å skjule uregelmessigheter etterforskerne avdekket.

Tidligere denne uka ble flyselskapet beskyldt for å trenere etterforskningen etter drapet. Kritikken kom etter at selskapet blant annet hadde avlyst en rekonstruksjon av hendelsen.

Det har ikke lykkes AP å få en kommentar fra flyselskapet Garuda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.