RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forgiftet og drept av flyselskapet

Sist oppdatert:
Indonesias statlige flyselskap etterforskes for å være innblandet i drapet på en menneskerettsaktivist. Han var selskapets passasjer da han trolig ble forgiftet.

Flyselskapet Garuda beskyldes for å være involvert i drapet på den 38 år gamle menneskerettsaktivisten, Munir Said Thalib, i fjor, skriver nyhetsbyrået AP.

Etter en obduksjon konkluderte nederlandske etterforskere at Thalib ble forgiftet med arsenikk. 38-åringen som hadde vært sterkt kritisk til indonesiske myndigheter begynte plutselig å kaste opp før flyet han reiste med skulle lande i hovedstaden Jakarta i september i fjor.

Mannen døde rett før flyet landet.

- Det er sterke indikasjoner på at ansatte i Garuda har vært direkte eller indirekte involvert, sa lederen for et undersøkelsesteam, Marsudi Hanafi, ifølge AP.

Ifølge Hanafi fant undersøkelsesteamet ut at ansatte i flyselskapet konspirerte for å skjule uregelmessigheter etterforskerne avdekket.

Tidligere denne uka ble flyselskapet beskyldt for å trenere etterforskningen etter drapet. Kritikken kom etter at selskapet blant annet hadde avlyst en rekonstruksjon av hendelsen.

Det har ikke lykkes AP å få en kommentar fra flyselskapet Garuda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere