RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forsøkte å smugle 33 barn ut av Haiti

Foto: JULIEN TACK (AFP)
Sist oppdatert:
Ti amerikanere er pågrepet og mistenkt for menneskesmugling.

Port-au-Prince (NTB-Reuters-AFP): Ti amerikanere er pågrepet i Haiti etter å ha forsøkt å frakte en gruppe barn ut av det jordskjelvrammede landet. Haitiske myndigheter mistenker forsøk på menneskesmugling eller ulovlig adopsjon.

- Dette er totalt ulovlig. Ingen barn kan forlate Haiti uten tillatelse, og den tillatelsen hadde ikke disse menneskene, sier sosialminister Yves Cristalin.

Nekter skyld
Amerikanerne nekter på sin side for å ha gjort noe galt. De forklarer at de hadde en avtale med myndighetene i nabolandet Den dominikanske republikk om å ta de 33 barna med til et barnehjem der.

Les også: Får ikke lov til å adoptere fra Haiti

- Vi har en baptistprest her i Port-au-Prince som har fått barnehjemmet sitt fullstendig ødelagt. Han ba oss om å ta barna med til barnehjemmet i Den dominikanske republikk, sier Laura Sillsby, som hevder hun er leder for en veldedig organisasjon i den amerikanske delstaten Idaho.

Pågrepet fredag
Amerikanerne ble pågrepet fredag ved grensen mellom de to landene på den karibiske øya Hispaniola, og Sillsby uttaler seg fra en fengselscelle i Haiti. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere