- Forsøker å isolere den ukrainske flåten

GJENNOM BOSPOROS: Et amerikansk marinefartøy gikk fredag gjennom Bosporos-stredet i Istanbul på vei mot Svartehavet. Samtidig kommer meldinger om russiske tiltak mot den ukrainske flåten.

GJENNOM BOSPOROS: Et amerikansk marinefartøy gikk fredag gjennom Bosporos-stredet i Istanbul på vei mot Svartehavet. Samtidig kommer meldinger om russiske tiltak mot den ukrainske flåten. Foto: Bulent Kilic

Russland senker skip for å sperre ukrainere inne, rapporterer TV-kanal.

07.03.14 19:13

Kiev (NTB): Den ukrainske TV-kanalen Kanal 5 rapporterer at den russiske svartehavsflåten har senket et tredje skip ved innseilingen til Donuzlav-sjøen for å blokkere ukrainske skip fra å ta seg ut i Svartehavet.

Følg utviklingen i vårt livestudio- siste: Russlands president Vladimir Putin håper det vil være mulig å komme til enighet om en løsning på Ukraina-krisen og at det ikke blir en ny kald krig, sier Putins talsmann.

TV-kanalen bemerker ifølgeBBCs livedekning at to andre skip ble senket med samme formål torsdag som ledd i forsøket på å isolere den ukrainske flåten.

Et amerikansk marinefartøy gikk fredag gjennom Bosporos-stredet i Istanbul på vei mot Svartehavet. Amerikanske myndigheter har tidligere meldt at seilingen i Svartehavet var planlagt lenge før krisen i Ukraina blusset opp. Skipet skal ifølge USA gjennomføre øvelser med Bulgarias og Romanias mariner.

Et kystvaktfartøy fulgte jageren USS Truxtun, rapporterer nyhetsbyrået AFP. Krigsskip fra land som ikke grenser til Svartehavet, kan oppholde seg i Svartehavet i inntil tre uker

En video av det som skal være et av skipene russerne har senket ved den aktuelle innseilingen ble torsdag lastet opp på YouTube. Se den her.


Tirsdag gikk to russiske marinefartøyer gjennom Bosporos og inn i Svartehavet etter at Kreml hadde tilbakekalt skipene for å styrke det militære nærværet på Krim.

Et ukrainsk krigsskip gikk også gjennom Bosporos til Svartehavet tirsdag, meldte det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.