- Forsøkte å smugle 33 barn ut av Haiti

Foto: JULIEN TACK (AFP)

Ti amerikanere er pågrepet og mistenkt for menneskesmugling.

31.01.10 08:44

Port-au-Prince (NTB-Reuters-AFP): Ti amerikanere er pågrepet i Haiti etter å ha forsøkt å frakte en gruppe barn ut av det jordskjelvrammede landet. Haitiske myndigheter mistenker forsøk på menneskesmugling eller ulovlig adopsjon.

- Dette er totalt ulovlig. Ingen barn kan forlate Haiti uten tillatelse, og den tillatelsen hadde ikke disse menneskene, sier sosialminister Yves Cristalin.

Nekter skyld
Amerikanerne nekter på sin side for å ha gjort noe galt. De forklarer at de hadde en avtale med myndighetene i nabolandet Den dominikanske republikk om å ta de 33 barna med til et barnehjem der.

Les også: Får ikke lov til å adoptere fra Haiti

- Vi har en baptistprest her i Port-au-Prince som har fått barnehjemmet sitt fullstendig ødelagt. Han ba oss om å ta barna med til barnehjemmet i Den dominikanske republikk, sier Laura Sillsby, som hevder hun er leder for en veldedig organisasjon i den amerikanske delstaten Idaho.

Pågrepet fredag
Amerikanerne ble pågrepet fredag ved grensen mellom de to landene på den karibiske øya Hispaniola, og Sillsby uttaler seg fra en fengselscelle i Haiti. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag