RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fortvilet

Sist oppdatert:
FNs nøhjelpskoordinator Jan Egeland sier til TV 2 Nettavisen at han vil kreve nødhjelpskorridorer i sine møter med libanesiske og israelske myndigheter.

Han er nå på vei til Kypros. Derfra vil Egeland og teamet flys inn med britisk militærhelikopter søndag.

- Avgjørende
- Det helt avgjørende for hjelpearbeidet er de humanitære korridorene som vi er i dialog med israelerne om og som de må akseptere og garantere, sier Egeland i en e-post til TV 2 Nettavisen på vei til Midtøsten.

- Vi har ennå ikke fått formelt svar, men både israelere og amerikanere sier disse vil bli akseptert, forteller Egeland.

- Det fortvilende i den nåværende krisen er at vi ikke får hjelpesendinger inn i landet og enda verre, vi får ikke ut medisinsk og annen nødhjelp til de som trenger det mest. Det er enten for farlig eller fysisk umulig på grunn av ødelagte veier og bruer å nå fram til sivilbefolkningen, sier han.

- Dette blir et hovedtema i mine møter med myndighetene i Libanon og Israel, sier Egeland.

Knuste tanks
Imens fortsetter krigshandlingene for fullt.

Hizbollah hevdet lørdag kveld at de hadde ødelagt tre israelske stridsvogner og drept flere soldater i Maroun el-Ras. Israelerne gjennomfører stadig nye angrep inn i Libanon, nå også langs bakken.

Lyspunkt i Gaza
Et lite lyspunkt lørdag var det at militante grupper på Gaza varslet at de vil stanse sine angrep mot Israel fra midnatt. En offisiell talsmann sier de håper israelerne følger opp, og stanser angrepene mot dem.

De israelske angrepene mot Gaza startet etter at den 19 år gamle soldaten Gilad Shalit ble kidnappet.

Mer en 100 palestinere er drept siden Israel startet de daglige angrepene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere