*Nettavisen* Nyheter.

- Freden fjernere enn noensinne

Freden er fjernere enn noensinne i Midtøsten, mener Syrias president Bashar al-Assad. Mandag ble 14 palestinere drept i nye angrep, og myndighetene har erklært unntakstilstand.

21.10.03 07:36

President al-Assad i nabolandet Syria mener Israel fører en rasistisk politikk overfor palestinerne.

- Freden er fjernere enn noensinne. I stedet for å gå fredens vei har den israelske regjering trappet opp sin undertrykkelsespolitikk mot det palestinske folk, ved å bombe husene deres og likvidere dem, sa Assad mandag, ifølge NTB-AFP.

100 såret
14 palestinere ble drept og nærmere hundre ble såret da israelske jagerfly og kamphelikoptre mandag gjennomfø rte en rekke angrep på Gazastripen.

Det blodigste angrepet fant sted i flyktningleiren Nusseirat sent mandag kveld, da et kamphelikopter avfyrte raketter mot en bil. Minst sju mennesker ble drept,

Palestinske myndigheter har erklært unntakstilstand, og sykehusene meldte at de var i ferd med å gå tom for medisiner og materiell.

USA har bedt flere hundre amerikanske statsborgere forlate Gazastripen, og varsler at president George W. Bushs spesialutsending John Wolf ikke har noen planer om å returnere til regionen.

- Utryddelseskrig
Også Syrias visepresident Zuhair Masharka tar kraftig avstand fra Israels politikk overfor palestinerne mandag, og lot i tillegg sitt raseri gå ut over USA.

Masharka fordømte "krigsforbryteren Ariel Sharons utryddelseskrig" og anklaget den israelske statsministeren for å ville tømme de okkuperte områdene for palestinere.

Med to tunger
Utviklingen står i kontrast til uttalelse fra statsminister Ariel Sharon under åpningen av nasjonalforsamlingen Knesset mandag, der han hevdet at det lå an til framgang i fredsforhandlingene.

Sharon lovet også å følge det såkalte veikartet til fred som USA har lagt på bordet. Omtrent samtidig med at den israelske statsministeren gikk på talerstolen, gikk israelske jagerfly på vingene, melder NTB-Reuters-AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.