RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Freivalds går av innen to måneder

Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kilder i det svenske utenriksdepartementet tror utenriksminister Laila Freivalds går av innen to måneder. Internt i UD har Freivalds uttrykt at hun er overrasket og skuffet over kritikken mot henne.

Laila Freivalds har vært utsatt for massiv kritikk for sin håndtering av flodbølgekatastrofen i Asia. Selv kong Carl Gustaf har i klare ordelag sagt at han synes svenskene reagerte for langsomt, noe som oppfattes som en indirekte kritikk av Freivalds.

Kilder internt i UD sier nå til Expressen at det innad i departementet er en «mental beredskap» for at utenriksministeren kommer til å gå av.

- Utenriksministeren er selvsagt ikke uberørt av den interne og eksterne kritikken, sier en kilde. Laila Freivalds skal ha begynt å fundere på om jobben er verdt prisen, sier avisens kilder.

- Hun virker overrumplet av protestene som er kommet fra alle hold, og det virker som om hun har mistet balansen.

UD-kildene skisserer følgende scenario: Laila Freivalds skulle selv gjerne forlatt sin jobb allerede i dag, men det får hun ikke lov til av Göran Persson, av taktiske og psykologiske årsaker. Derfor blir Freivalds sittende til den akutte krisen er over, men i løpet av to måneder kommer hun på eget initiativ til å be statsministeren om å bli avløst.

Så kommer Persson til å «beklage dypt at utenriksministeren har valgt å gå av», og til å takke henne for innsatsen i en vanskelig tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere