*Nettavisen* Nyheter.

- Freivalds snakket ikke med skadde

Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)

Laila Freivalds opptrådte arrogant og snakket ikke med de skadde svenskene da hun i forrige uke besøkte Phuket, hevder flere som var med i reisefølget til den svenske utenriksministeren.

10.01.05 15:59

Presten Marie-Louise Nilsson var en av dem som fløy med Freivalds til katastrofeområdet.

- Ja, vi reiste i samme fly. Det jeg reagerer på er at utenriksministeren og hennes assistent gikk rett inn på første klasse, trakk for gardinen og forsvant, forteller Nilsson til Expressen.

- Jeg så henne ikke prate med noen. Heller ikke under innsjekkingen pratet hun med noen av oss som var med i den første styrken.

Omtenksom flykaptein
Marie-Louise Nilsson mener Freivalds opptrådte arrogant, og at det ville vært normal høflighet av utenriksministeren å veksle noen ord med de hun reiste sammen med har med seg.

Nilsson sammenligner med hjemturen, som skjedde i et Braathens-fly med skadde om bord. Da gikk flykapteinen rundt i flyet og hilste på alle.

- Under flyvningen kom han flere ganger ut i kabinen, satt på gulvet og pratet med de som lå på bårer. Han og resten av besetningen var kjempeomtenksomme.

I Phuket for pressens skyld
En svensk sykepleier som var i Phuket sier:

- Freivalds var for pressefotografenes og tv-kameraenes skyld. At hun kom skulle vel gi et skinn av noen slags handlekraft.

Sent torsdag kveld dro Freivalds tilbake til Sverige på en jumbojet med flere skadde svensker om bord. Flere av disse reagerte også på utenriksministerens oppførsel:

- Manglet empati
- Vi var en del skadde svensker på det flyet, noe Freivalds må ha kjent til. Men hun og en assistent satte seg fremst i flyet, på første klasse. Der satt hun hele tiden. Hun gjorde absolutt ingen forsøk på å prate med de skadde svenskene under hele den ti timer lange flyturen, forteller passasjeren til avisen.

- Da flyet landet på Arlanda like før klokken sju om morgenen, var hun den første som forlot flyet, fortsatt uten et ord til noen av svenskene. Vi var mange som reagerte på denne mangelen på empati.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.