- Fritzl, du er en schnitzel

Foto: Robert Jaeger (AP)

De innsatte mobber Josef Fritzl fordi han trolig vil ende på institusjon sammen med en kannibal.

20.03.09 17:25

Josef Fritzl (73) ble torsdag dømt til livstid i forvaring på en anstalt for psykisk syke lovforbrytere.

Han ble funnet skyldig for uaktsomt drap, slaveri, overfall, voldtekt, frihetsberøvelse og incest etter å ha holdt datteren Elisabeth sperret i kjellerbunkeren i Amstetten i 24 år.

Overføres til en institusjon
Østerrikske domstolsmyndigheter har besluttet at Fritzl i første omgang skal bli overført til en institusjon på Mittersteig-fengselet i Wien hvor han skal utredes på nytt. Her skal de blant annet se om Fritzl er mottagelig for terapi, samt avgjøre hvilken institusjon som blir 73-åringens nye permanente hjem.

- Han har ingen innvendinger mot hvor han ender opp. Det er jo uansett ikke noe hotell, men han kunne tenke seg et fengsel i nærheten av hjemme fordi det kan tenkes at slektninger vil komme på besøk, sier advokaten Rudolf Mayer, melder Daily Mail.

Ender opp med en kannibal
Det er stor sannsynlighet for at Fritzl til slutt ender opp på institusjonen Gollersdorrf, som ligger i byen med samme navn sør i Østerrike. Dette er en anstalt for psykisk syke lovbrytere hvor blant annet kannibalen Robert Ackermann soner sin straff for å ha drept og spist en mann.

Fritzl har til nå sittet varetektsfengslet i fengselet i St. Pölten, og det har ikke gått de andre innsatte hus forbi at Fritzl trolig vil ende opp sammen med kannibalen, skriver Daily Mail.

- Fritzl, du er en schnitzel når Ackermann får tak i deg, har de andre fengselsinnsatte ropt i taktfast i kor de siste dagene.

Les også: Fritzl kobles til uløste drapssaker
Les også: Dømt til livstid

Fritzls tilværelse på institusjonen i Wien, hvor han skal tilbringe den første tiden, vil være langt triveligere enn tilværelsen i fangekjelleren han konstruerte i Amstetten. Han får sin egen TV, datamaskin, musikkanlegg, og hvis han ønsker får han lov til å ha et kjæledyr.

Han får tilgang på aviser og ukeblader, og kan benytte seg av institusjonens treningssenter. I tillegg vil han få tilbud om en rekke kurs.

Det er 90 innsatte på institusjonen på Mittersteig-fengselet, hvor av to tredjedeler er seksuelle lovbrytere.

Fritzl vil kunne benytte seg av flere fellesrom på institusjonen som kan brukes i perioden mellom 09.00 til 18.00 hver dag. Dette gjelder blant annet et kjøkken og et oppholdsrom.

Elisabeth og de tre barna som bodde i kjelleren, hadde kun 40 kvadratmeter å boltre seg på i den trange, fuktige fangekjelleren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.