- Fryktet Obama var suicidal

Foto: JONATHAN ERNST (Reuters)

Omstridt bok fremmer grove påstander om presidenten.

16.05.12 22:34

Barack Obama stilte som kandidat i Demokratenes primærvalg til Representantenes hus i 2000. Men det sittende kongressmedlemmet Bobby Rush gikk av med seieren.

Nederlaget skal ha ført til en krise i det åtte år lange ekteskapet til Obama, hevder forfatter Edward Klein i boken «The Amateur» (Amatøren).

- Fryktet han var suicidal
Kona Michelle skal ha blitt rasende på ektemannen Barack fordi han ikke hørte på rådene hennes. Michelle skal angivelig ha advart ham mot å stille mot den erfarne Rush.

«Etter Obamas ydmykende nederlag var han blakk og hadde stor gjeld, og det så ut til at han kanskje var ferdig i politikken,» skriver Klein i boken.

Klein skriver i boken at Obama ble så deprimert at hans nære venner fryktet han var suicidal, ifølge Daily Mail.

«I løpet av de mørke dagene som fulgte etter hans nederlag, vendte han seg til Michelle for å få trøst. Men hun var ikke i humør til å gi ham sympati,» fortsetter forfatteren.

- Vurderte skilsmisse
«Han hadde tross alt nektet å lytte til hennes advarsler om å prøve seg mot Bobby Rush. Han hadde satt sin familie i en utrygg økonomisk situasjon. Og han hadde knust Michelles håp om å skape en stabil og sikker framtid.»

«Som et resultat ble ekteskapet vaklende, og Obama røpte overfor venner at han og Michelle snakket om skilsmisse.»

«Michelle hadde faktisk funnet fram skilsmissepapirene, har en venninne av henne fortalt meg,» skriver forfatteren.

- Løgn og fantasi
Presidentparet har innrømmet at de har hatt problemer i ekteskapet, men at dette ble løst. Obama fikk etter hvert sving på sin politiske karriere, og ble valgt som senator for delstaten Illinois noen år etter valgnederlaget i 2000. I 2008 ble han som kjent valgt til USAs første afroamerikanske president.

Boken Amatøren inneholder en rekke kontroversielle påstander om Obama. Forfatteren Klein, som er tidligere redaktør i The New York Times Magazine og Newsweek, har fått mye kritikk for boken sin, skriver The New York Post. Kritikerne hevder at hele boken består av løgn og fantasi, og at forfatteren kun er opptatt av å tjene penger.

Klein har også hevdet at Hillary Clinton ble bedt av ektemannen Bill om å stille mot Obama i årets nominasjonsprosess.

Talsmann i Det hvite hus hevder forfatteren finner opp fakta for å kunne selge bøker.

- Ingen med fornuften i behold vil tro på noe av det tullet, spesielt når både utenriksminister Clinton og president Clinton til enhver tid har vært lojale og støttende overfor presidenten, sier talsperson Eric Schultz

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.