*Nettavisen* Nyheter.

- Fyrsten er svært dårlig

Tilstanden til Monacos fyrst Rainier III er fortsatt svært dårlig, og legebulletinen er svært tilbakeholden når det gjelder 81-åringens fremtidsutsikter.

29.03.05 13:48

Helsetilstanden beskrives som «skrøpelig» i bulletinen som ble sendt ut av det monegaskiske hoffet tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Fyrst Rainier ble opprinnelig innlagt på sykehus på grunn av en betennelse i luftveiene. Siden har helseproblemene blitt mer omfattende, og 81-åringen har siden før helgen ligget i respirator. Etter at han gjennomgikk tre runder med nyredialyse, har imidlertid tilstanden stabilisert seg, og mandag ble det meldt at Rainier var våken.

I tirsdagens legebulltine heter det imidlertid fortsatt at fyrstens prognoser, er svært dårlige.

- Etter tre uker på sykehus, og nesten åtte dager på intensivavdelingen, er fyrst Rainiers tilstand svært skrøpelig, heter det. Rainier har slitt med sviktende helse i en årrekke, og har flere lengre sykdomsopphold bak seg.

Rainier III har regjert Monaco siden 1949, da morfaren, Louis II, døde. Tronarving i det lille fyrstedømmet på den franske rivieraen er ugifte og barnløse Albert (47).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.