RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gå av, Brown!

Foto: ALASTAIR GRANT (AP)
Sist oppdatert:
Gordon Brown står overfor økende press fra flere partifeller etter valgnederlag i Europaparlamentet.

Storbritannias statsminister Gordon Brown ble utfordret til å trekke seg under et møte med sine partikolleger mandag kveld.

Det skjedde etter at Labour gjorde et katastrofevalg i Europaparlamentet og endte bak opposisjonspartiet Conservative Party og UK Independence Party. Labour fikk en oppslutning på bare 15 prosent, noe som er partiets dårligste valgresultat noensinne, melder BBC.

Trekke seg av hensyn til partiet
Den tidligere innenriksministeren Charles Clarke mente Brown nå måtte trekke seg av hensyn til partiet. Clarke mener det ikke bare er partiets håndtering av finanskrisen som er grunnen til at Labour gjør det så dårlig, men hevder Labour har tatt feil retning.

- Det er ingen som lenger vet hva partiet står for og det er statsministerens skyld, sa Clarke, ifølge Sky News.

Brown svarte på kritikken ved å fremheve at han har både sterke og svake sider.

- Jeg har mine styrker og svakheter. Jeg vet at det er noe jeg gjør bra, og noe jeg ikke gjør fullt så bra, sa han til sine partikolleger under mandagens møte.

Trenger en ny leder
De to tidligere ministerne Tom Harris og Stephen Byers mener også at Brown må gå av hvis partiet skal ha noen mulighet til å vinne det neste valget.

- Vi trenger en leder som kan vinne for Labour under det neste parlamentsvalget, og som ikke fører oss til et ydmykende nederlag, sier Stephen Byers til Sky News.

I tillegg var det nok en av Browns regjeringsmedlemmer som trakk seg fra sin stilling mandag. Jane Kennedy trakk seg som statssekretær i Landbruks- og miljødepartementet mandag fordi hun ikke lenger kunne støtte Browns lederskap.

- Vi har hatt en vennlig samtale rundt ulike synspunkter, men jeg gjorde det klart at jeg ikke kunne tilby ham støtten han ba om, sa Kennedy.

Fikk støtte av majoriteten
Brown mistet hele seks regjeringsministere og flere statssekretærer i forrige uke. Under mandagens Labour-møte var det likevel en majoritet av parlamentsmedlemmene som valgte å støtte partilederen til tross for kritikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere