RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gå hjem og ha sex!

Sist oppdatert:
Japanske bedrifter til kamp mot fødselsunderskuddet.

- Dere må dra hjem tidlig! For få barnefødsler og en stadig eldre befolkning, samt ansvaret for å utdanne neste generasjon - dette er ikke andres problemer. Vi forventer at alle arbeiderne bidrar aktivt.

Slik lød befalingen fra president Shinji Nishio i japanske Nippon Oil Corporation i forbindelse med firmaets to uker lange familiekampanje, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Firmaet la ned forbud mot helgearbeid og arbeiderne måtte få tillatelse for å jobbe etter klokken sju om kvelden. Og på Tokyo-hovedkvarteret runget Disney-klassikeren When You Wish Upon a Star over høyttaleranlegget hver kveld klokken åtte - for å minne de ansatte på at de burde være hjemme hos sine kjære.

- Er du syk?
Det er næringslivsorganisasjonen Keidanren som har bedt sine 1632 medlemsbedrifter om å avvikle familieuker. En del av de Nippon Oil-ansatte brukte familietiden til å ta seg noen ekstra turer på byen, men 45-årige Takefumi Koga takket nei til drikkeinvitasjonene og dro hjem til sin kone og to døtre i utkanten av Tokyo.

Da han helt uventet dukket opp til middag, spurte døtrene ham om han hadde blitt syk.

- Familien min og jeg syntes det var litt rart til å begynne med, men det er fint å være sammen med familien sin, sier Koga til Bloomberg.

Han forsikrer imidlertid at han ikke kommer til å gå hjem tidlig hver eneste dag.

LES OGSÅ:- Vikarnissene ødelegger for oss

LES OGSÅ:Sjefen får ikke klem

Har ikke sex
En undersøkelse fra 2008 viser at 36,5 prosent av japanske ektepar ikke hadde sex siste måned. De japanske ekteparene svarte at de var for trøtte til å ha sex. Og at sex er kjedelig.

Og i 2007 viste tallene at japanske kvinner i snitt føder 1,34 barn, noe som er altfor lavt til å holde befolkningen stabil.

- Par som ikke har sex må tilbringe mer tid sammen. Bare det å være i nærheten av hverandre, som å se på TV i samme rom, er en god start, sier Dr. Kunio Kitamura, som er styreleder den japanske familieplanleggingsorganisasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere