*Nettavisen* Nyheter.

- Gaddafi er gravlagt

Foto: YOUSSEF BOUDLAL (Reuters)

Muammar al-Gaddafi ble gravlagt ved daggry.

25.10.11 15:31

Det opplyser en offisiell kilde i Det nasjonale overgangsrådet (NTC) til AL Jazeera.

Den tidligere diktatoren ble gravlagt på et hemmelig sted sammen med sønnen Motassim og Gaddafis tidligere forsvarsminister Abu Bakr Younis. Noen få slektninger skal ha vært til stede under seremonien.

Frykter vandalisme
Talsmann for NTC, Ibrahim Beitalmal, opplyser i en tekstmelding til nyhetsbyrået AP at Gaddafi ble gravlagt klokken 05.00 tirsdag morgen lokal tid. Beitalmal sier at gravstedet vil forbli hemmelig for å avverge vandalisme.

Tidligere ble det meldt at liket skulle bli stedt til hvile et sted i den libyske ørkenen tirsdag.

Familiemedlemmer av Gaddafi har tidligere ytret ønske om at han skal gravlegges utenfor sin fødeby Sirte, men dette ble avslått av NTC som ville ha et hemmelig gravsted.

Ble oppbevart på et kjølerom
Liket til den forhatte diktatoren har ligget på et kjølerom i havnebyen Misrata siden torsdag, da han ble drept av opprørsstyrker i sin fødeby Sirte.

De tre likene til Gaddafi, sønnen og medarbeideren ble hentet ut av kjølelageret i Misrata natt til tirsdag.

- Vår jobb er over. Gaddafi er flyttet og militærrådet i Misrata tok ham med til et ukjent sted, sier en sikkerhetsvakt ved kjølelageret i Misrata til arabisk TV, melder BBC.

- Døde av skuddskader
En obduksjonsrapport slår fast at Gaddafi døde som følge av skuddskader i hodet og mageregionen. Videoopptak fra pågripelsen til Gaddafi viser at eksdiktatoren ble utsatt for omfattende overgrep.

Opptakene viser etter hvert en blodig Gaddafi som ligger livløs i gaten i fødebyen Sirte. Mye tyder på at Gaddafi ble likvidert etter at han ble tatt til fange, men hittil har det ikke framkommet noe bildemateriale fra selve likvideringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag