*Nettavisen* Nyheter.

- Gaddafi i koma

Foto: Scanpix/EPA

Den libyske presidenten Muammar Gaddafi kjemper for livet etter hjerneslag, ifølge palestinsk nyhetsbyrå.

14.05.07 14:56

Det palestinske nyhetsbyrået Mannews melder mandag at Gaddafi ble fraktet til et sykehuset etter å ha blitt rammet av hjerneslag.

Ifølge nyhetsbyrået er Gaddafi i koma. Tilstanden hans skal være alvorlig. Gaddafis sønner skal ha samlet seg på sykehuset.

Nettavisen tok mandag ettermiddag kontakt med redaktør Abdel-hadi Al-Awafi i Mannews. Han forteller at nyhetsbyrået har opplysningene om Gaddafis sykdom fra en europeisk diplomat.

Hasona al-Shawesh, som er pressetalsmann for Libyas regjering, ønsker ikke å kommentere opplysningene fra det palestinske nyhetsbyrået.

- Vi har ingen kommentar til det nå, sier al-Shawesh til Nettavisen.

Men Nettavisen vet at han og andre ansatte i regjeringsadministrasjonen satt i et hastemøte mandag ettermiddag norsk tid.

Nettavisen har også vært i kontakt med flere ansatte i administrasjonen. Heller ikke disse kildene vil kommentere saken.

Italia statsminister Romano Prodi avviser at Gaddafi fikk hjerneslag. Prodi sier at han snakket med libyske presidenten Muammar Gaddafi søndag kvel, melder arabisk avisen, Elaph mandag ettermiddag.

Muammar Gaddafi overtok makten i Libya i 1969. På1980-tallet havnet han i trøbbel med USAs daværende president Ronald Reagan, som stemplet den libyske obersten som datidens Osama bin Laden.

Forholdet mellom USA og Libya har forbedret seg gradvis etter at Libya gikk med på å betale erstatning til ofrene for Lockerbie-bomben i 1988.

Gadaffi har de senere årene gjentatte ganger tatt avstand fra all bruk av terrorisme, og gikk senest i desember med på å avvikle Libyas program for utvikling av masseødeleggelsesvåpen.

Norske selskaper, blant annet Hydro, Yara og Statoil, har flere prosjekter i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.