*Nettavisen* Nyheter.

- Gaddafis sønn vil overgi seg

Foto: DARIO LOPEZ-MILLS (Afp)

Saif al-Islam frykter lynsjing og krever angivelig å få tilsendt et fly.

27.10.11 16:00

En representant for Det nasjonale overgangsrådet i Libya (NTC) sier at Saif al-Islam (39) skal ha uttrykt ønske om å overgi seg til Den internasjonale straffedomstolen, melder Reuters.

39-åringen er ettersøkt av Den internasjonale straffedomstolen for forbrytelser mot menneskeheten.

Bekymret
- Saif er bekymret for sin egen sikkerhet. Han mener det beste alternativet er å overgi seg, sier en NTC-kilde til den arabiske avisen Al Arabiya.

Saif skal være på flukt mot grensen av Niger, og er den eneste av Muammar al-Gaddafis åtte barn som fortsatt er på rømmen.

Men Saif skal ha uttrykt frykt for at han skal lide samme skjebne som faren, Muammar al-Gaddafi, som ble lynsjet av en mobb i Sirte forrige torsdag.

- Ber om et fly
Derfor skal han angivelig ha satt noen betingelser ved en eventuell overgivelse.

- Han ønsker å få tilsendt et fly. Han trenger forsikringer, sier kilden.

Saif skal ha rømt fra Sirte sammen med Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi, samme dag som Gaddafi ble pågrepet og likvidert i sin egen fødeby.

På rømmen
Det spekuleres på at Senussi allerede har krysset grensen til Niger, og tatt seg videre til Mali. Det er ikke kjent om Gaddafis sønn Saif reiser med denne gruppen.

Overgangsrådet har tidligere uttalt at de tror Saif befinner seg i Sør-Libya i grenseområdene til Niger.

Saif al-Islam ble ansett for å være farens etterfølger, og har ved flere anledninger snakket på vegne av Gaddafi under den seks måneder lange borgerkrigen i Libya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag