*Nettavisen* Nyheter.

- Gates vil ut i verdensrommet

Bill Gates snakker på 2006 Technet Innovation Summit på Stanford.

Bill Gates snakker på 2006 Technet Innovation Summit på Stanford. Foto: (Scanpix/Reuters)

Det finnes ingen grenser for verdens rikeste mann.

(SIDE2): Verdensrommet skal være neste destinasjon for Bill Gates. I alle fall om man skal tro romturisten og tidligere Microsoft-kollega Charles Simonyi.

- Charles sa at også Bill Gates planlegger en tur ut i rommet, sa kosmonaut Fyodor Yurchikhin under et videointervju fra den internasjonale romstasjonen.

Space Adventures, det amerikanske selskapet som organiserer disse turene, har derimot ikke hørt noe fra den kjente styreformannen i Microsoft. chairman about a possible flight.

- Space Adventures har ikke hatt kontakt med Bill Gates, kunne talskvinne Natalya Dedovets fortelle nyhetsbyrået AFP.

Gates har allikevel vist stor interesse for denne typen reise og penger er neppe noen hindring.

Igor Panarin, hos den russiske romorganisasjonen Roskosmos, kan bekrefte at Gates for noen måneder siden besøkte deres treningssenter for kosmonauter, Star City.

Så langt er det ingen forhandlinger om å delta på noen turisttur ut i verdensrommet, men Roskosmos vil være behjelpelig om et slikt ønske skulle komme fra Gates. Første åpning for Gates vil i så fall være på en avgang i 2009.

Mandag koblet Simonyi og Yurchikhin, sammen med kosmonaut Oleg Kotov, seg trygt til den internasjonale romstasjonen. Simonyi skal etter planen returnere til vår planet 20. april. For den tidligere Microsoft-ingeniøren har turen kostet over 150 millioner kroner.

Les også:

Romturist tok med gourmetmat

Milliardær på vei til rommet

Første kvinnelige romturist

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.