RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gidder ikke se Obama tale

Sist oppdatert:
- Klarer ikke å beherske seg, tror USA-ekspert.

Tidligere president Bill Clinton har planer om å droppe talen til Barack Obama. Det opplyser en kilde i kretsen til Bill Clinton, melder CNN.

Barack Obama avslutter landsmøtet med å holde tale for 75.000 tilhengere i Denver torsdag kveld lokal tid. Men det at Clinton glimrer med sitt fravær er nødvendigvis ingen negativ ting.

- Det spørs hva han tenker selv og om han klarer å oppføre seg. Hvis han ikke klarer å beherske kroppsspråket eller klappe på de riktige stedene, så er det kanskje bedre at han ikke er der. De fleste TV-seerne vil nok likevel ikke merke at han ikke er til stede, sier USA-ekspert og NUPI-forsker Halvard Leira til Nettavisen.

Den tidligere presidenten skal derimot holde en tale på landsmøtet onsdag med hovedfokus på Demokratenes utenrikspolitikk.

- Hillary holdt sin beste tale
Det skjer dagen etter at Hillary Clinton holdt en tale der hun oppfordret sine tilhengere til å stemme på Obama. Foranledningen er at mange av hennes tilhengere er bitre fordi hun ikke ble nominert til presidentkandidat, og har derfor truet med å stemme på John McCain på valgdagen 4. november.

(Artikkelen fortsetter under).

Clintons hovedoppgave var derfor å få hele partiet til å samle seg bak Obama.

- Vi er på samme lag, og ingen av oss kan sitte på sidelinjen.

- Hvorvidt du stemte på meg eller Obama, så er tiden inne for å samle partiet og samle seg bak én sak, sa Clinton under talen.

Se talen her: - Obama er min kandidat

Leira mener at Hillary Clinton leverte en god tale og klarte å overbevise tilhengerne sine til å støtte Obama.

- De fleste er enige om at det var en veldig god tale, kanskje den beste hun har holdt. Og det er vanskelig å se at hun kunne gjort noe mer. En del av Hillary-tilhengerne vil nok gjøre som hun ber dem om, sier Leira.

Leira sier dette er en tostegsprosess hvor første steg er å få Clinton-tilhengerne til ikke å stemme på McCain. Neste steg er å overbevise dem til å stemme på Obama.

- Jeg vil tro at den talen hadde en stor effekt. Hun har nok klart å få dem til ikke å stemme på McCain. Det tror jeg hun har klart. Det andre er å få dem til å stemme på Obama, og der er det Obama sin tale som vil spille en rolle, sier Leira.

Dødt løp
De ferskeste meningsmålingene viser at det er dødt løp mellom kandidatene. Begge har en oppslutning på 47 prosentpoeng, ifølge en måling utført av CNN/Opinion Research Corp.

Natt til torsdag er det visepresidentkandidat Joe Biden som er hovedtaler under Demokratenes landsmøte i Denver. Det er forventet at Biden vil komme med mye av det samme budskapet som Clinton.

Les også: Slik vil de styre landet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere