RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gislene er reddet

Sist oppdatert:
Kommandosoldater stormet søndag bygningen hvor islamister holdt 50 utlendingene fanget i oljebyen Khobar i Saudi-Arabia. De fleste av de gislene er reddet, opplyser en sikkerhetskilde.

Offensiven mot gisseltakerne i oljebyen Khobar ble søndag morgen erklært avsluttet. Lederen for gruppen og seks andre væpnede islamister skal være arrestert, og ifølge ubekreftede meldinger er de fleste gislene reddet.

En soldat som var med på aksjonen sier til nyhetsbyrået AFP at alle gislene ble reddet.

TV-kanalen Al-Arabiya melder samtidig at rettsmedisinere har gått inn i bygningen.

Offensiven mot gisseltakerne i den saudiarabiske oljebyen Khobar skal være over. Lederen for gruppen og seks andre væpnede islamister er arrestert, melder sikkerhetskilder.

Gisseltakerne har holdt om lag 50 utlendinger som gisler i et boligkompleks. Sju av dem skal ha blitt evakuert søndag morgen, mens de andre fortsatt er på innsiden.

Ifølge TV-kanalen Al-Arabiya har rettsmedisinere gått inn i bygningen.

Stormer gisseltakerne
Kommandosoldater stormet søndag morgen et boligkompleks i byen Khobar i Saudi-Arabia, i et forsøk på å frigjøre rundt 50 utlendinger, som holdes som gisler av væpnede opprørere.

Rundt 40 soldater hoppet ned på taket av bygningene fra flere helikoptre, viste bilder sendt på TV-kanalen Al-Arabiya. De fire-fem tungt bevæpnede opprørerne hadde forskanset seg i bygningene etter å ha drept minst elleve personer.

Kraftige skuddvekslinger kunne tidligere natt til søndag høres ved boligkomplekset Oasen der utlendingene holdes fanget, fortalte øyenvitner. Det skal være både kvinner og barn blant gislene.

Sju amerikanere ble tidligere på natten frigjort, opplyste Saudi-Arabias ambassadør til USA, prins Bandar bin Sultan, til Fox News.

– Sju gisler er blitt reddet. To er såret og de fem andre har det bra, sa ambassadøren til TV-kanalen.

Det var imidlertid uklart når gislene var blitt frigjort.

Lørdag kveld ble tre nederlandske gisler satt fri, opplyste det nederlandske utenriksdepartementet.

10-åring drept
Sikkerhetsstyrker omringet lørdag bygningene etter at militante opprørere hadde drept minst elleve personer, inkludert sju utlendinger i en rekke samordnede angrep mot vestlige oljefirmaer. En av de drepte var en 10 år gammel egyptisk gutt.

Én amerikaner, én brite, to filippinere, én inder, én pakistaner, og to saudiarabiske sivile er blant de drepte. Ifølge ubekreftede meldinger er en svensk statsborger også blant de drepte.

Øyenvitner forteller at liket av den drepte briten ble slept etter en bil i to kilometer før det ble dumpet i nærheten av en bru.

Al-Qaida
Islamister som sier de har forbindelser til terrornettverket al-Qaida, tok i en uttalelse lagt ut på internett på seg skylden for aksjonen.

I uttalelsen advarer en gruppen som kaller seg al-Quds-brigaden om at de ikke til tillate at amerikanere stjeler Saudi-Arabias rikdommer.

Aksjonen lørdag er den siste i en serie av angrep mot oljeindustrien i landet. Og med en oljepris allerede over 40 dollar fatet er aksjonen dårlig nytt for verdensøkonomien, melder BBC.

USA oppfordret lørdag alle amerikanske borgere om å reise fra Saudi-Arabia.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere