- Gisseltaker drepte tre personer i Østerrike

Foto: Hans Punz (Ap)

To politimenn og en ambulansesjåfør er drept i en skyteepisode i Østerrike, ifølge østerrikske medier.

17.09.13 15:31

Wien (NTB-DPA-AFP): En tredje politimann er trolig tatt som gissel.

Politiet hadde rykket mandag kveld ut for å pågripe en antatt krypskytter, som hadde løsnet flere skudd i skogen utenfor Annaberg.

Mannen forsøkte å flykte fra politiet i en bil, men kjørte først i grøfta. Ifølge flere østerrikske medier åpnet mannen ild da politiet nærmet seg. En av politimennene skal ha blitt truffet av et dødelig skudd i nakken. Da en ambulansesjåfør forsøkte å komme politimannen til unnsetning, skal også han ha blitt skutt. Deretter flyktet gjerningsmannen videre.

Ved en politisperring skjøt og han ytterligere en politimann og tok en annen politimann som gissel. Mannen kjørte deretter sammen med gisselet til gården sin, der han forskanset seg.

Politiet har ikke bekreftet at noen er drept, men flere østerrikske medier melder om tre døde. Ifølge et øyenvitne har gjerningsmannen også granater på seg i tillegg til skytevåpen.

En spesialenhet fra Østerrikes politi har omringet huset, men hadde tirsdag ettermiddag ennå ikke gått til aksjon. Ifølge lokale medier frykter politiet at gisseltakeren også har barna sine hos seg, i tillegg til politigisselet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.