RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hans Punz (Ap)

- Gisseltaker drepte tre personer i Østerrike

Sist oppdatert:
To politimenn og en ambulansesjåfør er drept i en skyteepisode i Østerrike, ifølge østerrikske medier.

Wien (NTB-DPA-AFP): En tredje politimann er trolig tatt som gissel.

Politiet hadde rykket mandag kveld ut for å pågripe en antatt krypskytter, som hadde løsnet flere skudd i skogen utenfor Annaberg.

Mannen forsøkte å flykte fra politiet i en bil, men kjørte først i grøfta. Ifølge flere østerrikske medier åpnet mannen ild da politiet nærmet seg. En av politimennene skal ha blitt truffet av et dødelig skudd i nakken. Da en ambulansesjåfør forsøkte å komme politimannen til unnsetning, skal også han ha blitt skutt. Deretter flyktet gjerningsmannen videre.

Ved en politisperring skjøt og han ytterligere en politimann og tok en annen politimann som gissel. Mannen kjørte deretter sammen med gisselet til gården sin, der han forskanset seg.

Politiet har ikke bekreftet at noen er drept, men flere østerrikske medier melder om tre døde. Ifølge et øyenvitne har gjerningsmannen også granater på seg i tillegg til skytevåpen.

En spesialenhet fra Østerrikes politi har omringet huset, men hadde tirsdag ettermiddag ennå ikke gått til aksjon. Ifølge lokale medier frykter politiet at gisseltakeren også har barna sine hos seg, i tillegg til politigisselet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere