*Nettavisen* Nyheter.

- Gisseltaker voldtatt av en prest

Mannen som holdt flere av Hillary Clintons medarbeidere som gisler, hevder han ble voldtatt av en prest.

02.12.07 10:17

Fredag ettermiddag tok Leeland Eisenberg (46) seg inn på valgkontoret til Hillary Clinton i New Hampshire. Han hevdet at han hadde en bombe festet til brystet og holdt flere av Clintons medarbeidere som gisler i fem timer.

Eisenberg overga seg til slutt, og det politiet fryktet var en bombe, viste seg å være signallys. Ingen ble skadet under gisseldramaet.

Kontaktet CNN
Under gisselsituasjonen tok 46-åringen kontakt med CNN og sa han var mentalt ustabil. Han klagde over at han ikke hadde fått hjelp av helsemyndighetene, og krevde derfor å få snakke med Clinton.

Eisenberg har en lang historie med narkotika- og alkoholmisbruk og har vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

I 2002 gikk Eisenberg til sak mot erkebispedømme i Boston og anklaget erkebiskopen for å ha voldtatt ham. Hendelsen skal angivelig ha skjedd da Eisenberg var 21 år gammel, melder CNN. Han var på det daværende tidspunktet hjemløs og fikk husly i prestegjeldet.

Voldtatt i søvne
Etter en fuktig kveld på byen ble Eisenberg plukket opp av presten. Eisenberg sovnet i bilen, men skal ha våknet av at presten voldtok ham.

Rettsdokumentene viser at Eisenberg forsøkte å begå selvmord en uke etter hendelsen ved å hive seg utfor en bro. Utfallet av søksmålet er ikke kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.