RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjeldssletting kan bli aktuelt

- Den norske regjeringen kan være positive til å slette enkelte deler av gjelden til landene som er rammet av flomkatastrofen, sier politisk rådgiver David Hansen (KrF).

Hansen har satt det norske embedsverket i sving for å finne ut hva den tyske forbundslederen forbundskansler Gerhard Schröder egentlig har sagt når det gjelder økonomisk hjelp til de kriserammede landene.

- Schröder skal ha foreslått å gi landene en betalingsutsettelse. Frankrike skal ha gitt støtte til dette forslaget, men så lenge det er uklart hva de mener, avventer vi videre beslutninger til etter møtet i Pariserklubben den 12. januar, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Pariserklubben er et samordningsforum for land som låner ut penger.

Indonesia skylder Norge 80 millioner norske kroner, mens Thailand ikke har noen gjeld til Norge.

-Det kan bli aktuelt med gjeldssletting, men vi må først få brakt på det rene hva vil være den beste hjelpen. Det vil for eksempel være hårreisende å slette gjelden til en leder for en bedrift som går godt og som ikke er rammet av flommen, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere