RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Gjemte meg under pulten

Sist oppdatert:
Derek O'Dell forteller til CBS News hvordan han gjemte seg under pulten da drapsmannen pepret rommet med kuler.

- Først skjøt han personen ved siden av meg og læreren. Så fortsatte han å skyte nærmest alle i klassen, sier Derek, som selv ble skutt i armen: - Jeg merket det ikke før han var gått og jeg så blodet på armen min.

Sammen med Derek O'Dell var Erin Sheehan.

- Jeg var én av bare fire som kom ut av klasserommet, forteller førsteårsstudenten Erin Sheehan.

Erin Sheehan deltok i tyskundervisning da en mann med et sort håndvåpen to ganger kikket inn gjennom døren: «som om han lette etter noen», forteller Sheehan.

Så kom han tilbake og startet skytingen.

Flere av studentene forsøkte å blokkere døra, men desperadoen som hadde på seg en «speidergutt-aktig» kledning banet seg vei inn i klasserommet og fortsatte skytingen.

- Jeg så kuler som traff kroppene til folk, forteller hun til universitetsavisen, ifølge CNN: - Det var blod overalt. Folk i klassen segnet om - av sjokk eller smerte - jeg vet ikke. Jeg var en av bare fire som kom meg ut av klasserommet, fortsetter hun.

Det var tidlig mandag morgen lokal tid at minst en person gikk amok med skytevåpen ved det velrenommerte Virginia Tech-universitetet i Blacksburg.

LES OGSÅ: Dramaet minutt for minutt

Tok sitt eget liv
Politiet opplyste på en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid at 33 mennesker er døde etter det som er den verste skyteepisoden i USAs historie. Både studenter og ansatte er blant de drepte. Politiet bekreftet også at en gjerningsmann hadde tatt sitt eget liv.

Videoen i Play-spilleren over er tatt opp med mobilkamera, og du kan tydelig høre skuddene som faller.

TV 2 Sumo: Nordmann midt i skytedrama
TV 2 Sumo: Gerhard Helskog rapporterer: - Et universitet i sorg
TV 2 Sumo: Verste skytedrama noensinne
TV 2 Sumo: Sjokkerte studenter

LES OGSÅ: 33 døde i skolemassakre
LES OGSÅ: Norske studenter nær massakren

Ifølge universitetets egen politisjef, Wendell Flinchum, er 15 mennesker brakt til sykehus med skader. Flere av disse har alvorlige skader. Ifølge CNN er det til sammen 29 skadde på fire ulike sykehus.

Gikk to og en halv time
Den første skytingen skal ha funnet sted i femte etasje ved internatbygningen West Ambler Johnston. Klokken 07.15 kom den første nødmeldingen om skuddene. På dette åstedet ble to personer - en mann og en kvinnne - skutt og drept.

Deretter gikk det nesten to og en halv time før den neste massakren fant sted ved forlesningsbygget Norris Hall drøyt halvannen kilometer unna. Her ble minst 20 mennesker drept.

Spilte død
Det var i denne bygningen Erin Sheehan deltok i tyskundervisning.

- Han var veldig stille, forteller hun om drapsmannen.

Erin la seg ned på gulvet og spilte død - det reddet trolig livet hennes. Hun var bare en av fire studenter som kom ut fra klasserommet i live.

- Asiatisk utseende
Ifølge Derek hadde gjerningsmannen asiatisk utseende. Han hadde på seg en sort lærfrakk og en slags hatt. Drapsmannen gikk deretter videre. Etter et halvt minutt kom mannen tilbake og startet på nytt å skyte inn i rommet.

- Trolig hørte han at vi snakket sammen, mener Erin Sheehan.

Studentene kastet seg da mot døren for å hindre at drapsmannen igjen tok seg inn i klasserommet. Etter å ha avfyrt flere skudd gjennom døra ble det stille.

Gikk fra rom til rom
Politiet opplyste på pressekonferansen i natt at det var flere årsteder inne i Norris Hall, men ville ikke gå inn på detaljer om hvor mange ofre som befant seg på de ulike stedene. Øyenvitner forteller at de hørte drapsmannen går fra rom til rom og skyte gjentatte skuddrunder.

Studenten Trey Perkins var også på forelesing i Norris Hall da gjerningsmannen kom inn og begynte å skyte. Til Washington Post forteller han hvordan han opplevde dramaet:

- Vi hørte først noen høye smell. Så kom en mann inn i rommet. Han skjøt læreren vår. Vi kastet oss ned på gulvet alle sammen, og han skjøt rundt seg. Jeg vet ikke hvor lenge det sto på, men det føltes som en evighet, forteller Perkins.

Da gjerningsmannen hadde forlatt rommet, deltok Perkins i arbeidet med å hjelpe de skadde.

- Det var blod overalt. Det var helt ubeskrivelig. Jeg har ikke ord for det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere