RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjenglemt i Sør-Libanon

Sist oppdatert:
Da UD evakuerte nordmenn fra byen Saida sør i Libanon, ble norsklibanesiske Ashraf Safadi (28) sittende igjen.

Lillebroren til Ashraf, Nabil Safadi, er i Norge og har nylig pratet med broren sin. Han sier til TV 2 Nettavisen at Ashraf ikke fikk vite noen ting om onsdagens evakuering i Saida.

Aldri varslet
Det har ikke lyktes TV 2 Nettavisen å få tak i Safadi torsdag på grunn av dårlig telefonforbindelse.

Safadi er på ferie for å besøke onkelen og bestemoren sin, men ble aldri varslet om evakueringen.

Hører jagerfly og bomber
Han forteller at gatene i Saida er tomme, og at alle holder seg innendørs. Han vil helst hjem til Norge, men kommer seg ikke noe sted.

- Vi er forvirret. Vi pleier å høre jagerfly og bomber, så vi holder oss innendørs og ser på nyheter. Foreløpig har vi elektrisitet og vann, men vi vet ikke hva som skjer om noen dager, sa Safadi til TV 2 Nettavisen på tirsdag.

Ble ikke varslet
Ifølge UDs informasjonsrådgiver Frode Andersen ble rundt 50 nordmenn evakuert fra Saida-området onsdag. På grunn av sikkerhetsmessige årsaker ønsker ikke UD å kommentere enkeltsaker eller gå ut med tall, men Andersen forsikrer om at de gjør alt de kan for å evakuere nordmenn i området.

- Vi har problemer med å kontakte nordmenn som befinner seg i Sør-Libanon via telefon. Transportmuligheter oppstår på svært kort varsel, og da ringer vi så mange vi kan, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Sikkerhetsgaranti
En internasjonal busskolonne fraktet nordmennene ut av byen Saida onsdag. Evakueringen ble arrangert av EU og de nordiske landene, og dermed fikk denne busskolonnen en garanti for sikkerheten fra Israel, ifølge Andersen.

- Dette var et samarbeid med de nordiske landene og EU. Det viser seg at vi må samarbeide med andre for å få de nødvendige sikkerhetsgarantiene, sier han.

- Vi jobber under svært vanskelig forhold i Sør-Libanon, legger han til.

598 nordmenn evakuert
Til nå har 598 nordmenn blitt evakuert fra Libanon. UD ønsker ikke å oppgi tall på hvor mange nordmenn som fortsatt befinner seg i det krigsherjede landet, men forsikrer om at de har full kontroll på nordmennene som har registrert seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere