RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DETTE ER GJERNINGSMANNEN som tok livet av ni mennesker før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet.
DETTE ER GJERNINGSMANNEN som tok livet av ni mennesker før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet. Foto: Privat (Ap / NTB scanpix)

- Gjerningsmannen klagde over at han ikke hadde kjæreste

Sist oppdatert:
26-åringen som drepte ni mennesker i Oregon, skal ha følt seg utstøtt og ble også kastet ut av militæret etter bare én måned.

NEW YORK (Nettavisen): Ni mennesker ble drept og sju såret under massakren på Umpqua Community College torsdag, før politiet fikk satt en stopper for grusomhetene og drepte gjerningsmannen, Chris Harper Mercer (26) i en skuddveksling.

26-åringen var iført skuddsikker vest og hadde med seg seks våpen og rikelig med ammunisjon til Umpqua, som ligger i den lille byen Roseburg i Oregon.

Politiet forteller under en pressekonferanse fredag kveld at man har totalt har funnet 13 våpen i tilknytning til gjerningsmannen, fordelt på seks på åstedet og sju i hans hjem i Winchester.

Alle våpnene er kjøpt på lovlig vis, opplyser politiet.

Bodde med sin mor

Mercer bodde sammen med sin mor Laurel Harper i Winchester etter at de flyttet til Oregon fra Torrance i California for et års tid siden, da moren hans fikk en ny jobb.

Faren hans, Ian Mercer, forteller til KABC-TV at han har snakket med både politiet og FBI om skytingen, men at han ikke ønsker å snakke med media.

Både nåværende og tidligere naboer av gjerningsmannen beskriver 26-åringen som menneskesky.

Foreldrene hans er skilt, og Mercer skal ha vært usedvanlig tett knyttet til sin mor.

POLITIET HAR SPERRET AV gjerningsmannens hjem i Winchester, der 26-åringen bodde sammen med sin mor.

Virket anspent i møte med naboer

New York Times opplyser at naboer forteller at han alltid gikk kledd i militærbukser, ofte med hvit T-skjorte til, at han var kortbarbert på hodet, gikk med mørke briller og konstant hørte på musikk gjennom øreplugger når han en sjelden gang var utenfor huset.

- Han virket alltid anspent, sier Rosario Lucumi (51), som var naboen hans i Torrance.

TENTE LYS og trøstende ord samlet befolkningen i Roseburg torsdag kveld, lokal tid.
INNBYGGERNE i Roseburg samlet seg til en fakkelseremoni etter massakren.


En annen nabo, Bryan Clay (18), spurte en gang Mercer om hvorfor han alltid gikk i militærbukser, men fikk ikke svar. I stedet byttet Mercer samtaleemne.

Derrick McClendon (42) forteller at 26-åringen var så menneskesky at han trodde det var noe galt med ham.

- Jeg spurte ham av og til om alt var i orden med ham, sier McClendon ifølge Los Angeles Times.

MSNBC melder fredag at Chris Harper Mercer var inne til militærtjeneste i Fort Jackson i Sør-Carolina fra 5. november til 11. desember 2008, altså bare i litt over en måned.

Etter disse fem ukene ble kastet ut av militæret fordi han «ikke innfridde det administrative minstekravet». Det er uvisst hva som var årsaken til dette.

Flere medier omtaler 26-åringen som mentalt ustabil. Det skal også moren hans ha gjort mens de bodde i Torrance, da hun klagde til huseieren fordi det var kakkerlakker i leiligheten deres.

- Hun sa «sønnen min sliter med noen mentale problemer, og kakkerlakkene irriterer ham skikkelig», forteller huseieren, Julia Winstead.

Sykehuset forteller fredag kveld at det nå er tre personer som fremdeles behandles på sykehuset. Ingen av ofrenes navn er foreløpig navngitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere