RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad jeg er i live

Sist oppdatert:
Ukrainske myndigheter gjenåpner kriminaletterforskningen av forgiftningen av Viktor Jusjtsjenko. - Jeg er glad for å være i live, sa Jusjtsjenko på en pressekonferanse i dag.

Jusjtsjenko stilte søndag ettermiddag på en pressekonferanse sammen med sin kone og sine leger.

- Jeg er glad for å være i live, sa presidentkandidaten til reporterne.

Han understreket også gleden han følte over at opposisjonen har klart å engasjere velgerne i landet til å kjempe for sine rettigheter. Ifølge AP sammehlignet Jusjtsjenko de siste omveltningene i Ukraina, med Sovjetunionens kollaps og Berlinmurens fall.

- Forgiftet med dioksin
På en pressekonferanse lørdag forsikret legene om at de har gjort svært grundige tester og derfor er sikre på at presidentkandidaten ble forgiftet.

- Det er ingen tvil om at Jusjtsjenko ble forgiftet av dioksin, sier lege og sykehusdirektør Michael Zimpfer.

Ukrainske tjenestemenn sier ifølge russiske Interfax at de vil gjenåpne etterforskningen rundt den mystiske deformeringen av Jusjtsjenkos ansikt, skriver CNN.

Omgjorde henleggelse
Forandringene i Jusjtsjenkos ansikt begynte i september. Påtalemyndighetene avgjorde i oktober at han led av et virus, og at det ikke fantes bevis for at han var utsatt for det som ble kalt biologiske våpen.

Men etter lørdagens bekreftelse fra legene skal avgjørelsen om å avslutte saken være omgjort.

Den offentlige anklageren som ledet arbeidet som førte til en henleggelse av saken i oktober, har i ettertid fått sparken, ifølge CNN.

- Et politisk spill
Viktor Junokovitsjs tidligere representant i landets valgkommisjon, Stepan Havrysh, stilte imidlertid spørsmål ved legenes skråsikkerhet.

- Nå to uker før valget er jeg redd det hele er et politisk spill, sa Havrysh, men la til at han syntes synd på Jusjtsjenko, skriver Associated Press.

Medarbeidere til Viktor Janukovitsj var også snare til å avvise beskyldninger om at deres kandidat kan ha være involvert.

- Det er ingen logikk i en slik beskyldning, sier kampanjelederen til den sittende statsministeren, Taras Chornovyl, ifølge CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere