RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Goa blir pedo-paradis

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Indiske myndigheter lukker øynene mens utlendingene strømmer til Goa for å misbruke barn.

I flere år har land som Thailand, Kambodsja og Vietnam vært et trekkplaster for utlendinger som vil misbruke barn seksuelt. BBC har gjennomført en undersøkelse som tyder på at den indiske staten Goa bør legges til listen.

Sex-turisme med barn som fremste attraksjon er på fremmarsj i India, og myndighetene snur beviselig ryggen til.

Ties i hjel
Nisha Desai, konsulent for organisasjonen Children’s Rights i Goa, anslår at «hundrevis» av barn blir misbrukt av utenlandske pedofile.

- Dette får ikke den oppmerksomheten det fortjener, sier Nishai. Organisasjonen tror sexhandelen er organisert og allerede relativt godt institusjonalisert.

Noen kontakter barna direkte på stranden og tilbyr dem mat eller drikke før de tar dem med tilbake på hotellrommet. Andre blir kontaktet via mellommenn.

Menneskesmugling
Friville organisasjoner sier etterspørselen etter barnesex-arbeidere er så stor i Goa at kriminelle gjenger nå driver trafficing av barn til staten.

- Menneskesmuglere i Bombay kontakter lokale menneskesmuglere og spør hvor mange jenter de vil ha. Så blir jentene fraktet inn med busser, sier Aaron Pandy, daglig leder for organisasjonen ARZ, som forsøker å redde barn fra sex-industrien.

FN frykter at så mange som tre eller fire millioner kvinner og barn blir menneskesmuglet rundt omkring I India.

- En hype
Sosial- og velferdsminister Subhash Shirodkar avviser kategorisk at noen blir misbrukt på Goa. Han kaller kritikken for en «hype».

- I løpet av de siste fem til ti årene har vi kanskje hatt ett eller to tilfeller. Kanskje, sier han.

Desai er ikke overrasket over at ministeren avviser påstandene. Hun sier det ikke finnes politisk vilje til å motarbeide barneprostitusjon.

- De er redde for at vi mister inntekter fra turismen og gir Goa et dårlig rykte dersom vi tar opp disse problemene, sier hun

- Vi mener dette ikke er tilfelle – dersom et land går inn for å bekjempe seksuelt misbruk av barn, vil det faktisk gi landet et godt rykte, sier hun.

Ingen domfellelser
En rapport gjennomført på bestilling av myndighetene i Goa anslår at minst 100 pedofile er aktive under turistsesongen. I rapporten beskrives barnesex-industrien som et voksende problem, og konklusjonen er at myndighetene må gå til handling. Rapporten ble aldri offentliggjort.

De få gangene antatte sex-turister har blitt stilt for retten, er de blitt frikjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere