RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Good bye, Bush!

Sist oppdatert:
Venezuelas president Hugo Chavez fikk det som han ville, og USAs president George W. Bush dro skuffet hjem fra Mar del Plata.

Nord- og Sør-Amerika er ikke beredt til å danne et felles frihandelsområde. Det er klart etter at de 34 stats- og regjeringssjefene ved toppmøtet i Mar del Plata i Argentina mislyktes med å utarbeide et sluttdokument, melder Sveriges Radio.

29 av deltakerlandene, med USA i spissen, ønsket å fortsette prosessen mot en frihandelsblokk.

Men de fem søramerikanske statene Argentina, Brasil, Paraguay, Uruguay og Venezuela hevder i sin slutterklæring at det ikke finnes noe grunnlag for å skape et handelsområde fritt for subsidier. Formuleringen har klar adresse mot de omfattende amerikanske jordbrukssubsidiene, melder Sveriges Radio.

USAs delegasjon med president George W. Bush i spissen forlot Mar del Plata da sammenbruddet på toppmøtet var et faktum.

Bush unngikk ifølge Reuters behendig å støte på Venezuelas leder Hugo Chavez under toppmøtet. Chavez, som lenge har vært en torn i øyet for administrasjonen i Washington,truet fredag med å begrave frihandelsdiskusjonen med USA for godt.

En demonstrant sparker inn et vindu i Mar del Plata i Argentina fredag, der amerikanske toppledere er samlet til møte.

Chavez har tidligere uttalt at Bush-administrasjonen har ønsket å ta livet av ham eller kaste ham, noe Washington har benektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere