*Nettavisen* Nyheter.

- Gransker mistenkelig biltur

Politiet gransker nå McCann-ekteparets kjøretur til Spania i sommer.

27.09.07 15:32

Portugisisk politi mistenker fortsatt Kate og Gerry McCann for å være involvert i Madeleines forsvinning og retter nå fokuset på en kjøretur fra Portugal til Spania, skriver den portugisiske avisen Corregio da Manha, melder Daily Mail.

Foreldrene kjørte til den spanske byen Huelva 3. august i forbindelse med Madeleine-kampanjen, som har til hensikt å skape blest rundt Madeleines forsvinning. Politiet mistenker at foreldrene kan ha fraktet liket til Madeleine på denne turen.

Avlyste i siste liten
Ekteparet skulle opprinnelig reise til Spania 2. august, men avlyste turen i siste liten på grunn av sykdom. Dermed valgte de å reise dagen etter.

Turen ble dekket av kun en liten gruppe med journalister i motsetning til tidligere mediebegivenheter hvor de har blitt fulgt av et enormt pressekorps.

Turen skal ha vekket interesse hos politiet fordi McCann-ekteparet ikke hadde noen formelle avtaler i Huelva.

Kjørte leiebilen
Ekteparet kjørte den mye omtalte leiebilen - en Renault Scenic - hvor det blant annet er funnet DNA-spor som kan stamme fra Madeleine.

Ifølge avisen så studerer politiet en rekke bilder fra overvåkingskameraer som kan ha fanget opp bilen under Spania-turen.

Kate og Gerry McCann er formelt mistenkt i saken. Politiets teori er at Kate drepte Madeleine ved et uhell og gjemte liket av datteren. Deretter skal både Kate og Gerry angivelig ha fraktet liket i leiebilen mer enn 25 dager etter forsvinningen.

Les også: Har brukt opp 3,3 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.