RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Guantanamo er en skam

Sist oppdatert:
Ekspresident Jimmy Carter sier behandlingen av terrormistenkte på Guantanamo Bay er en skam, og at det gir ekstremister en unnskyldning for å angripe USA.

Da han talte under feiringen av hundreårsdagen til Baptisk World Alliance lørdag, rettet den tidligere amerikanske presidenten krass kritikk både mot fangeleiren på Guantanamo og mot krigen i Irak.

- Jeg mener det som foregår i Guantanamo Bay og andre steder er en vanære for USA, sa han på en pressekonferanse, ifølge Associated Press.

President George W. Bushs kritikere har lenge refset den amerikanske regjeringen for å holde terrormistenkte urettmessig fanget. Hundrevis av menn holdes innesperret i fengselet på ubestemt tid, uten tiltale og uten å få snakke med advokat.

- Jeg mener det er en skam, og at det er galt, erklærte Carter.

Ekspresidenten, som ble tildelt Nobels fredspris i 2002, er en erklært motstander av Irak-krigen.

- Jeg mente da, og jeg mener nå, at invasjonen av Irak var unødvendig og urettferdig. Og jeg tror premissene for krigen var falske, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere