*Nettavisen* Nyheter.

- Gutten ble også voldtatt

Jenta (19) ble dømt til 200 piskeslag etter at hun hadde blitt gruppevoldtatt. Nå snakker hun ut.

19-åringen, som går under tilnavnet Jenta fra Qatif, ble voldtatt av syv menn i fjor vinter. Ifølge saudiarabisk lovgivning har hun ikke lov til å være sammen med ubeslektede menn på offentlig område. Derfor ble hun dømt til 90 piskeslag. Da hun anket saken ble dommen økt til 200 piskeslag og seks måneder i fengsel.

- Jeg ser fortsatt voldtektsmennene når jeg sover, sier hun i et intervju med menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch som er publisert i Daily Mail, melder Aftonbladet.

I februar i fjor ble 19-åringen voldtatt av syv menn. Da var hun nygift.

Uskyldig telefonflørt
To år tidligere hadde kvinnen hatt en uskyldig telefonflørt med en jevnaldrende gutt. De to hadde aldri sett hverandre og all kontakt var basert på telefonsamtaler.

- Han truet med å fortelle familien min om vår relasjon, og av frykt gikk jeg med på å gi ham et bilde av meg selv.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter hvert så ble hun engstelig for at gutten skulle avsløre den tidligere flørten til ektemannen. Hun avtalte å møte gutten ved et marked i Qatif og satte seg i bilen hans.

- Han skulle kjøre meg hjem da en bil stanset foran oss. To menn kom gående ut. Mannen som stiller seg på min side har en kniv, sier hun.

Deretter blir hun truet med kniven og tvunget til å sette seg i baksetet. Gutten hun var sammen med blir voldtatt av den andre mannen på stedet. Deretter blir hun ført til en bygning i nærheten.

- Mannen med kniven voldtok meg først. Jeg forsøkte å gjøre motstand, men det var håpløst. En annen mann kom inn og fortsatte. Etter det kjente jeg ingenting, forteller hun.

- Kunne nesten ikke gå
Etter to timer tryglet hun mennene om å få dra hjem, men da dukket det opp ytterligere fem menn i rommet.

- De var mer voldsomme. Den femte mannen tok et bilde av meg da jeg lå der, sier hun.

Hun ble voldtatt nok en gang av alle mennene før hun til slutt ble kjørt hjem.

- Da jeg gikk ut av bilen kunne jeg nesten ikke gå. Mamma sa at jeg så trøtt ut da hun åpnet opp døren, sier hun.

- Jeg dro til sykehuset dagen etter. Jeg spiste ikke på en uke og drakk bare vann. Jeg fortalte ingen om hva som hadde hendt.

En av voldtektsmennene begynte derimot å skryte av hendelsen, og nyheten nådde til slutt 19-åringens ektemann. Saken endte i retten, men til tross for bildebevis og legeundersøkelser kunne ikke retten stadfeste at 19-åringen var blitt voldtatt. Mennene ble derfor dømt for frihetsberøvelse.

LES OGSÅ: Pisker og fengsler voldtektsoffer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.