RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gøy å skyte folk

Sist oppdatert:
- Det er gøy å skyte folk, sier den amerikanske generalløytnanten James Mattis om tiden i Irak og Afghanistan.

Generalløytnant James Mattis har ledet amerikanske tropper i både Irak og Afghanistan. De uheldige uttalelsene falt under paneldebatt på en konferanse i San Diego tirsdag.

- Det er faktisk ganske gøy å slåss med dem. Det er gøy å skyte noen folk, sa Mattis, og la til at han likte en skikkelig slåsskamp.

- Du går inn i Afghanistan og finner menn som slår kvinner i fem år fordi de ikke bruker slør. Du vet, slike mannfolk har ikke noe manndom igjen uansett. Så det er helvetes moro å skyte dem, sa den militære lederen.

Til tross for de oppsiktsvekkende ordene, får ikke Mattis noen disiplinærstraff, melder Reuters. Hans militære overordnede nøyer seg med å be generalløytnanten om å passe munnen sin bedre neste gang.

I en uttalelse lovpriser general Michael Hagee i tillegg Mattis som «en av landets modigste og mest erfarne militære ledere». Han sier Mattis bare prøvde å gi et bilde av krigens brutale virkelighet.

Mattis skal ha lovet å velge ordene sine med større omhu neste gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere