- Hadde nettsex i kongressen

Foto: Scanpix/AP

Mark Foley skal ha hatt nettsex med en ungdom mens det var avstemming i den amerikanske nasjonalforsamlingen.

04.10.06 11:33

Gutten var praktikant i kongressen da utvekslingen skal ha skjedd.

ABC News har fått tilgang til utskrifter av internettmeldinger lagt frem av tidligere praktikanter ved kongressen. Meldingene, som er datert april 2003, ble sendt til to forskjellige gutter under 18 år. Foley skal ha brukt kallenavnet «Maf54».

Les utdragene fra ABC News

Politisk skandale
Chattesamtalene med de mannlige praktikantene, som var i tenårene, har ført til en politisk skandale, men det er ifølge AP tvilsomt om den tidligere kongressrepresentanten vil bli dømt for forholdene.

Foley, en republikaner fra Florida som tjenestegjorde i Kongressen i sin sjette periode, trakk seg brått da e-postene og utskriftene av meldingene hans dukket opp. Chattene tok for seg seksuelle handlinger og mulige møter med praktikanter, ifølge ABC News, som meldte om dem i forrige uke.

FBI har gransket Foleys opptreden. Mannens advokat sier han aldri hadde sex, eller forsøkte å oppnå seksuell kontakt, med en mindreårig. Foley mottar nå behandling for alkoholmisbruk, og drakk da han hadde de eksplisitte samtalene, ifølge advokat David Roth.

- Alle antydninger om at Mark Foley er pedofil er et falsum, sa Roth ved en pressekonferanse i Florida.

Samtaler neppe nok
På overflaten ser chattetranskripsjonene fra ABC News ut som mange av de andre eksplisitte samtalene FBI har brukt som bevis i nettsex-aksjoner. I disse tilfellene har imidlertid de seksuelt ladde samtalene ført til arrestasjoner først da voksne ankom for virkelige seksuelle møter.

Samtalene er i seg selv sjelden nok til å få folk dømt, sier den tidligere FBI-agenten Joseph Dooley til AP.

- Vi tiltaler aldri noen med mindre de faktisk har reist for å ha sex, sier han.

Det store spørsmålet for etterforskerne blir dermed om Foleys chatting førte til at han hadde seksuelle møter på ordentlig. Selv om slike møter fant sted er det også usikkert om det er nok til å tiltale mannen. Det kommer an på hvor gamle praktikantene var da møtene skjedde og hva seksuell lavalder var i delstaten, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag