RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hamas må anerkjenne Israel

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tysklands forbundskansler Angela Merkel sier Tyskland ikke vil samarbeide med Hamas om de ikke anerkjenner Israel.

USA har tidligere sagt at de ikke vil samarbeide med Hamas om ikke partiet, som nå har flertall i det palestinske parlamentet, anerkjenner staten Israel.

- Må akseptere fredsavtaler
Nå følger Tyskland etter, og Angela Merkel sier på en pressekonferanse i Jerusalem at Hamas må anerkjenne Israel og stoppe volden. Hun forutsetter også at Hamas aksepterer inngåtte fredsavtaler, skriver AP.

Merkel sier at Tyskland vil følge nøye med på Hamas' oppførsel, men at det er «utenkelig» at Tyskland og EU vil gi finansiell støtte til en Hamas-ledet regjering som ikke anerkjenner Israel.

Pressekonferansen kommer som en del av Merkels offisielle besøk i Israel.

- Uheldig hendelse
Israels statsminister Ehud Olmert omtaler Hamas’ seier i valget for en «uheldig hendelse», og er fornøyd med at Israel og Tyskland nå er enig om å ikke samarbeide med Hamas.

- Vi er enige om at terrorisme er uakseptabelt, og det samme er å forhandle med terroristgrupper som ikke aksepterer Israels eksistens, sa Olmert.

Krysset rød linje
På pressekonferansen sa også Merkel at Iran ikke bare er en trussel om Israel, men også mot demokratier over hele verden.

- Vi har en felles oppgave å gjøre det klart overfor Iran at de har krysset en rød linje som vi ikke kan tolerere, sa Merkel.

Hun mener at en bred allianse med land må opprettes for å «avvise hva Iran gjør og sier».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere