RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han ba vaktene skyte meg

(Sergei Ponomarev/AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nasjonalisten Vladimir Sjirinovskij skal ha brukt knyttneven og truet med å skyte en rival til presidentvalget i mars.

Sjirinovskij er allerede godt etablert som en brautende bulldog i russisk politikk. Nå har han igjen brukt knyttneven under en TV-debatt.

Ifølge den russiske avisa Kommersant skjedde episoden under en TV-debatt mellom nasjonalisten Sjirinovskij og Nikolai Gots, en representant for rivalen Andrei Bogdanov.

- Ba vaktene skyte meg
Reuters melder at på grunn av lignende tidligere hendelser, blir slike russiske debatter ikke lenger TV-sendt. En representant for TV-selskapet vil ikke kommentere episoden.

Men Gots snakker åpent om hendelsen, som skjedde da han anklaget nasjonalisten for å være en nikkedukke for president Vladimir Putin.

- Sjirinovskij beordret så livvaktene sine til å ta meg med og skyte meg, sier Gots ifølge Kommersant.

Putins favoritt vinner
Sjirinovskij har en lang tradisjon for en noe fysisk debattform. I 1995 kastet han appelsinjuice mot den liberale motstanderen Boris Nemtsov. I 2003 sverget han på å banke opp Andrej Saveljev.

2. mars skal russerne velge Vladimir Putins etterfølger. Storfavoritten Dmitrij Medvedev, som er plukket ut av Putin, har over 70 prosents oppslutning ifølge Reuters. Putin har selv sagt seg villig til å bli statsminister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere