*Nettavisen* Nyheter.

- Han drepte 39

Dette er mannen som russisk politi mener står bak bombeaksjonen på t-banen i Moskva fredag morgen. 39 personer ble drept.

06.02.04 16:54

40 drept og 100 skadd.

Politiet har laget et fantombilde av den mistenkte mannen, og beskriver ham som mellom 40 og 45 år, og med «kaukasisk utseende», ifølge politiets informasjonssjef Kirill Mazurin.

I andre meldinger beskrives mannen som 30-35 år gammel, uten skjegg.

Mannen skal ha blitt sett sammen med to kvinner. Rett før eksplosjonen skal han ha gått bort til en av de ansatte på metrostasjonen og sagt noe i retning av at «du har noe stort i vente».

Bilder tatt av et overvåkingskamera og viser ifølge kilder i politiet mannen og en kvinne med hver sin reiseveske som venter på plattformen

39 personer ble drept og 120 ble skadd i aksjonen mot metrostasjonen Avtozavodskaya i morgenrushet fredag.

Ingen har tatt på seg ansvaret for aksjonen, men president Vladimir Putin er ikke i tvil om at det er tsjetsjenske separatister.

- Vi trenger ingen indirekte bekreftelse. Vi vet med sikkerhet at Maskhadov og hans banditter er knyttet til terrorisme, sa presidenten, ifølge NTB-Interfax.

Det benekter en ledende tsjetsjensk opprørsleder på telefon fra London.

- Vi bruker ikke terrormetoder. Vi tar avstand fra terrorisme, sa Akhmed Zakayev på vegne av den tidligere tsjetsjenske presidenten Aslan Maskhadov til AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag