RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han drepte jentene

Sist oppdatert:
- Ian Huntley valgte å drepe Holly Wells og Jessica Chapman av grunner bare han kjenner, ifølge aktor.

I sitt innledningsforedrag la aktoratet lite imellom. Med foreldrene til Holly og Jessica til stede, satte aktor Richard Latham fingeren på Ian Huntley, og argumenterte for at det var han alene som drepte de to tiåringene i fjor sommer.

Følte seg trygge
Han gikk steg for steg gjennom det som skjedde 4. august i fjor, da Holly og Jessica gikk ut en tur i den lille byen Soham.

- De første minuttene etter å ha gått ut, ble de sett av flere mennesker. Da var det selvsagt fortsatt dagslys. De fortalte ingen at de skulle ut. De følte seg uten tvil trygge i et område de kjente godt, sa aktor Richard Latham.

- Like etter 6.30 forsvant de, la han til.

Forsvinningen til Holly og Jessica 4. august i fjor utløste en av de største leteaksjonene i britisk historie. Jentenes lik ble funnet 13 dager like ved en flybase nær hjembyen Soham. Deler av skjelettene til jentene var skrapet fri for kjøtt.

Betydelige funn
Samme dag som jentene ble funnet, arresterte politiet Ian Huntley og hans tidligere kjæreste Maxine Carr, etter å ha gjort et «betydelig funn», fortalte Latham.

- Ian Huntley valgte å drepe Holly Wells og Jessica Chapman av grunner bare han kjenner, og prøvde å gjemme likene slik at de aldri skulle bli funnet, hevdet Latham i sitt innledningsforedrag, ifølge Sky News.

Rettssaken vil trolig ta rundt åtte uker.

Ian Huntley har sagt seg ikke skyldig i drapstiltalen, men har innrømmet å ha avgitt falsk forklaring ved en anledning. Maxine Carr har sagt seg ikke skyldig i tre tiltalepunkter som gjelder falsk forklaring og å hjelpe en forbryter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere