RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er ikke i Norge

Sexforbryterens mor sier at han befinner seg i Danmark.

Den pedofil seksualforbryteren John Orjes, som av dansk politiet regnes som farlig, rømte fredag forrige uke fra en psykiatrisk institusjon i Roskilde i Danmark.

Dansk politi sa til Nettavisen fredag at mannen kan ha flyktet til Norge. Det avviser imidlertid hans mor.

Les også: Farlig sexforbryter kan ha rømt til Norge

- Jeg tror ikke han har dratt til verken Sverige eller Norge. Han må være her i området, for han hadde verken penger eller noe særlig klær med seg da han syklet sin vei, sier moren Vita til bt.dk.

Stakk av på sykkel
Vita, som bor i rett utenfor Roskilde, har ikke hørt fra sønnen siden forrige fredag da han rømte under et besøk hos moren. John Orjes stakk av da han skulle prøve en ny sykkel.

- Vi satt og drakk kaffe og snakket sammen sånn som vi pleier, og han hadde nok ikke planlagt å stikke av. Det ville jeg som mor ha kunnet merke, sier hun.

John Orjes, som også har gått under navnene John Neiendam og John Møll, var dømt for sexmisbruk av to små jenter.

Voldtok niåring
I 1989 bortførte han en ni år gammel jente i Sakskøbing i Danmark. Orjes holdt jenta fanget i nesten to døgn, mens han voldtok og begikk andre grove overgrep mot 9-åringen. Jenta ble imidlertid reddet av naboer som hørte skrikene hennes.

I 1992 ble Orjes på ny dømt for å ha forsøkt å voldta en sju år gammel jente i Høje Gladsaxe i Danmark. På den tiden var Orjes (den gang het han Møll, red. anm.) dagpasient ved samme institusjon som han nå har rømt fra.

Kan ha reist utenlands
Politiet har nå fått flere henvendelser om hvor han skal befinne seg.

- Det er mennesker i hele landet som har sett ham, fra Kolding til Hvidovre og Farum Stadion. Men vi kikker selvfølgelig nærmere på det, og vi tar gjerne imot flere henvendelser, sier visepolitikommissær Søren Henriksen i Roskilde-politiet til bt.dk.

Selv om moren er sikker på at han er i Danmark, avviser ikke politiet at han kan ha reist utenlands. Han har tidligere reist ut av landet etter å ha rømt fra Sankt Hans Hospital i Roskilde.

- Alt står åpent. Han kan likeså gjerne være i Norge eller Sverige, hvor moren har et sommerhus, men han kan også være her i området, sier Henriksen.

- En kjærlig og god mann
John Orjes får som en del av sin innleggelse på Sankt Hans Hospital medisin som minsker sexlysten. Uten medisin frykter politiet nå at han begår en forbrytelse igjen. Det tror derimot ikke hans mor.

- Han har aldri vært farlig. Han er en kjærlig og god mann, og han kunne ikke finne på å gjøre noen fortred, sier moren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere