RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Forsvaret (Forsvaret)

- Han gjør meg stolt av å jobbe i Forsvaret

Sist oppdatert:
I dag blir det holdt minnestund for den drepte Trond Petter Kolset.

I ettermiddag ankommer båren med kaptein Trond Petter Kolset (30) Gardermoen hvor det vil bli avholdt en minnestund med familie, venner, kolleger, storting og regjering. Minneseremonien vil være lukket for pressen for å skjerme identiteten til etterretningsfolk som vil være til stede.

Kolset ble drept av en selvmordsbomber da han kjørte i et upansret kjøretøy vest for byen Mazar-e Sharif nord i Afghanistan fredag morgen.

Omsorgsfull kollega
Informasjonsmedarbeider i Fellesoperativ hovedkvarter Lars Magne Hovtun hadde kaptein Trond Petter Kolset som troppssjef i Bardufoss og tjenestegjorde sammen med ham i Afghanistan våren 2007.

Hovtun beskriver Kolset, også kjent som TP blant kolleger, som en enestående og omsorgsfull kollega.

- Det er spesielt en ting ved ham, og det er humøret, smilet og det enormt smittbare positive engasjementet. Han var en sjef vi respekterte og lyttet til og han styrte avdelingen med smilet og ikke med pisken, sier han.

- Gjør meg stolt
Kolseth var etterretningsoffiser i Afghanistan og flere av hans nære kolleger får ikke lov til å uttale seg grunnet sikkerhetsmessige årsaker.

- Det er mange som gjerne skulle sagt noen gode ord om ham. Han forholdt seg til veldig mange som om de var bestevenner. Han delte villig ut sin vennskap. TP var alltid blid og var alltid med på å dra lasset. Han var en offiser som gjør meg stolt av å jobbe i Forsvaret, sier Hovtun.

Kolset er den fjerde nordmannen som har blitt drept i tjeneste i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere