*Nettavisen* Nyheter.

- Han hacket oss

Jérome Kerviel – mannen bak gigantsvindelen mot banken Société Générale skal ha hacket datamaskiner.

28.01.08 21:54

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den franske banken slapp litt flere detaljer søndag om hvordan den 31 år gamle megleren presterte å sitte på posisjoner for mer enn 50 milliarder euro, eller 400 milliarder kroner. Som er mer enn bankens markedsverdi. Banken tapte 39 milliarder kroner på den elleville spekulasjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Banken sier at megleren skal ha hacket datamaskiner og brukt svindelaktige metoder for å skjule sine spor, ifølge Associated Press. Det virker heller ikke som han selv har tjent noe på transaksjonene og at han antakelig har operert på egenhånd, men usikkerheten her råder fortsatt.

- Jeg kan ikke garantere til dere 100 prosent at det ikke var noen medskyldig, sier banksjef Jean-Pierre Mustier.

Misbrukte adgangskoder
Société Générale sier at Kerviel misbrukte andre personers adgangskoder til datamaskiner, forfalsket dokumenter og benyttet seg av andre metoder for å skjule sine spor. Dette skal han delvis ha fått kompetanse til gjennom sin tidligere jobberfaring da han jobbet med å overvåke meglere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Banken sier at de ikke forstyrret markedet ved å selge unna alle posisjonene som Kerviel bygde opp i en fei. Banken brukte tre dager på å kvitte seg med alle kontraktene på Eurostoxx, DAX og FTSE-indeksene, men sier at de gjorde dette på en kontrollert måte.

- Han hadde veldig god forståelse for alle Société Générales prosess- og kontrollprosedyrer.

Brutt fem kontrollnivåer
Kerviel har ifølge Bloomberg News en utdannelse fra Universitetet i Lyon innen markedsoperasjoner. Han kom til banken I år 2000 hvor han jobbet med kontrollrutiner i flere år, frem til han ble ansatt i derivatavdelingen i 2006.

Ifølge banken selv har han brutt fem kontrollnivåer for å komme unna med handlene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.